Nemohla by třeba náhodou fungovat ledka z vypalovačky? Myslím, že by mohla mít dobrou svítivost. Nezkoušeli jste to náhodou?
P.S: omlouvám se jestli už jste tuto možnost probírali.
PIN fotodiody na 125MHz budou behem dvou tydnu me prijde prvni varka na testovani a pote nebude problem objednat dalsi.
Jedna se o PDBC-120.
Cena pri kusovem odberu je 650Kc/kus, pri vetsich odberech bude daleko nizsi. Dodaci doba je 3-4 tydny.
Datasheet jsem dal na sve www, aby jste to nemuseli hledat.
Cau lidi a hlavne Lado
dnes jsem experimentoval s fresnelkou (to plato 20x30cm) a
malem mi vyhorel byt.
Jsem si zkousel merit luxmetrem svetelnej tok od HPWL (z
protejsiho baraku ..cca 15m) a nechal jsem fresnelku s papirem v
ohnisku ve vokne.
Jsem si potreboval odskocit, vratil jsem se za 2 minuty a papir
byl v plamenech na koberci!!
Jsem zjistil, ze milej drzak fresnelky se pri mirnem pruvanu
otocil v okne proti slunci a bylo zle.
Tak jsem si bezdotykovym merakem telpoty zmeril teplotu v
ohnisku, kdyz to zamirim do slunce..... 472 stupnu ..docela
darda.
Takze bacha pri experimentovani, aby nebyl "kohout na strese".
Pokrok je takovy, ze to funguje s laserem i ledkou, ted chceme zkusit jedny specialni LEDky na 350mA. Budic na HPWT je zatim provizorni ale funkcni z HC04, pokud nechcete budit integrivanym budicem mediakonvertoru (zvladne jen 70mA coz je polovicni proud nez potrebujeme).
Dosah byl pri mereni v seserele mistnosti 3.2metru pres zrcadlo, ale chybovost jsme nemerili, nekolik desitek paketu prolezlo - takze realny dosah muze byt tak o 10% nizsi. - s pouzitim HPWT-BD00 E4000
Ted upevnujeme Crusadera do Alphawave (Crusadera) a ladime uz jenom mechanicka propojeni - testovaci link nasadime po ucely prezentace a mereni sily signalu tady v labu na testovaci 1km trasu. Na trase Andel-ujezd 1.5 km nam Crusader s laserem fungoval (i co se tyce sily signalu uspokojive), ale problem byl s mechanickou stabilitou drzaku - pri male divergenci (0.7-1 mrad) uz hraje kazde pootoceni sroubem roli, natoz pak kdyz s tim lomcuje 90cm Tyhan. Jinak tenhle spoj je porad na strese pro zatez - hlavne otestovani jestli bude degradovat laser.
Je to vlastne cely hotovy, az na finesy. A protoze ty berou dost casu a ja chci vypustit perfektni reseni tak to neuspechavam (taky dokumentace bude treba dopsat).