Ano potvrzuji, že se jedná o zařízení, které nás dost krutě ruší.
Dnes se to zrovna před hodinou opakovalo. Potom, co se zase dalo fungovat, jsme zvedli výkon na AP na 50% a i já si tam dal na ty 3km 50%, tak uvidíme. Zmátl nás ten čas 12:00. Teď ale přes den bylo vzhůru víc uživatelů a tak se okamžitě dalo reagovat měřením pásma a zjistit příčinu. Odstřelilo to kanál (vlastně všechny) natolik, že ani 150m od AP nebylo možné chytit signál.
Ale v tomto případě to nepomohlo ani náhodou. Asi se obrátíme na ČTU. Ono to totiž má i MAC adresu, takže spíš nějaký breeze, nebo jeden místní takyposkytovatel, který začal budovat sí? a nějak se mu nehrnou klienti, protože naše podílová cena je pochopitelně nejvýhodnější.
Zakoupil jsem DI-614+ s tím, že do WAN portu šoupnu DWL-900AP+ které bude klientit na další AP (DWL-900AP+), ale pokud to takhle provedu, nepropingnu se z LAN sítě na WAN. Pokud strčím vše včetně toho DWL-900AP+ (client) do LAN, funguje to, ale má to klasický switch problém pro DWL-900AP+.
Neví někdo co s tím? Co je potřeba nastavit aby to chodilo?
Jo a jak s anténou ve fw v 2.18? Lze to někde nastavit?
Pokud pripojis dwl900ap+ do wan portu di614+, nemuze zde nastat switch problem, protoze di614+ dela NAT a tudiz se pro wan port chova jako 1 jedine PC (jedna MAC adresa).
Problem bych videl spise v tom, ze delas 2x NAT preklad, coz muze byt nekdy problem. Chtelo by si to od poskytovatele vyzadat jednu verejnou IP adresu.
S antenama je to u di614+ blby, az do fw 2.03 slo pres weca.htm vybirat aktivni antenu, ted uz to nejde. Musis pripojit dve externi anteny, s jednou to nejede (teda trochu jo, ale fakt blbe). Pouzivat ten fw 2.03 nedoporucuju, ma v sobe dost chyb a hlavne nepodporuje uPNP (WinXP), coz je u NATu dost problem.
Chtelo by to, abys napsal neco vice o konfig. tve site. Napriklad DHCP klient funguje u di614+ dost blbe.
Jde o to, že můj poskytovatel je linux router přede mnou přes DWL 900AP+ (192.168.130.5) AP do vzduchu a
DWL 900AP+ (192.168.130.10) client na mé straně
přes utp do DI-614+ (wan 192.168.130.9/lan 192.168.130.11).
Tedy potřeboval bych rozchodit nat, kde je
wan
ip 192.168.130.9
gateway 192.168.130.1
dns 192.168.129.1
lan
ip 192.168.130. 8-x
v této chvíli
u mne žádné omezení (firewall apod.) a ani dhcp
a u AP (192.168.130.5) MAC filter kde jsou naprosto všechny MAC které tu mám
LAN se chová dle očekávání a pokud tam prdnu i clientové AP (192.168.130.10) tak jede vše, ale je to klasika switch.
Jenže výsledek byl naprosto stejný. Čekám až doženu správce routeru před sebou jestli nebude nějaká zrada tam, ale stejně je mi divné, že se nepropingnu ani na své AP co clientí.
Bral jsem to tak, že když 900 umí crossovat a navíc svítí ledka WAN, tak že to je fyzicky O.K. Kabel v LAN normálně jede.
Jde v případě správné funkce pingnout na IP WAN portu? Mě ne.