to ktera je zapsana v route tabulce zavisi na tom kterou z nich nainstaluju prvni, kdyz to udelam obracene, tak je tam samozrejme ta druha a ta ktera se predtim jevila jako funkcni najednou nefunguje...
BTW uz jsem to zkousel, to bylo prvni co me napadlo
Jake mas sitovky ? Ono je nekdy takrka nemozne nainstalovat soucasne 2 sitovky od jednoho vyrobce, tak radeji zkus tu druhou od jine firmy, uz mi to parkrat pomohlo. ja jsem mel jednu 3COM druhou Planet a takove problemy jsem nemel.Nakonec jsem stejne dal winXP a tam byl i automaticky nastaveny IP fowarding takze to zacalo routovat uplne samo bez jakehokoliv nastaveni. Sitim zdar.
Jedna ta sitovka je 3COM a ta druha je WiFi Proxim.
Podarilo se mi hranim s pridavanim a ubiranim protokolu presvedcit a nastavit obe karty do route table.
Zapnul jsem routovani v registrech, ale nechodi to. Cili musim stejne nastavit route table, ale protoze win98 nema v prikazu route moznost zadat parametr zarizeni IF x. Tak jsem ho prekopiroval z W2K a chodi to krasne.
Dalsi problem mam jak nastavit route table tak aby prichozi pakety z jedny karty smeroval na tu druhou a obracene.
Nepodarilo se mi na to prijit.
Kdybych mel silnejsi stroj, tak bych presel na W2K, ale pentium 200 na to nestaci, proto je tohle jen prechodne reseni nez se naucim s Linuxem.
problem byl v route table, ty dva radky co radil pigeon na zacatku tohohle threadu totiz v route table byly, a tak me nenapadlo ze mrkvosofti jsou tak blbi a je potreba je tam zadat jeste jednou aby to zacalo routovat. hold win98 asi nejsou spravna volba, ale ted musim rict ze to beha nadherne a dokonce i spolehlive.
jo a abych nezapomnel rejpnout do linuxaru ;o)
bezi to uz od patku do dneska (to jest pondelka, cili uz cca 3 dny) bez jedineho restartu a jedineho vytuhnuti WiFi ;o)
Já mam udělaný router na P166 64MB s w2k server a 3ma sí?ovkama,.. Software je wingate. Těm interním mikrosoftím věcem jsem nějak nepřišel na kloub,... Takže jsou vypnutý,..
1 wifi na který je NAT a je do lokální sítě providera.
2 realtek do mojí lokální sítě
3 proxim symphony je do lokální sítě kámoše,...
routuje to všecko se všim..
Zda sa mi ze nejaky software by to mal vediet - AP na Windows... ale len som o tom cital a neskusal som to ...
volalo so to Boingo alebo Bongo alebo tak nejak...
hm... ak to aj funguje, moc by som od toho necakal...
Tak ma napada, neda sa to obist nastavenim ad-hoc
a nejakym routovacim softwarom ? Winroute ?
To by malo preposielat data aj tym pocitacom, ktore na seba fyzicky nevidia...
Nevim jestli by to slo resit na urovni softwaru, protoze v ten moment by musel byt paket ktery prisel na jeden interfejs znova odeslan tim samym interfejsem a to z podstaty routovani nejde...
Mam otazecky:
Nekde nahore ve foru nekdo psal ze pro zajisteni routovani ve windows je potreba udelat nejakou zmenu v registru. Pod win98 jsem to nasel, ale pod Win2000 ne. Muzete prosim poradit kde to najdu???
Jedna se mi o to, ze jsem rozchodil router na W2K, ale routuje se mi pouze prikaz PING. Jakykoliv jiny paket neprobehne... Proc?? Je to tema registrama?? A kde to najdu.
Dale by me zajimalo jestli lze zprovoznit router IPX. A pokud ano, tak jak?
A jeste neco. Je mozne abych v okolnich pocitacim mohl videt i PC za routerem??? Pokud ano, tak jak?? ;o)