CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Zvýšení dosahu MSI Bluetooth
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
jointer
Member

Registrován: 05.07.2002
Příspěvků: 405

Zvýšení dosahu MSI Bluetooth Příspěvek č. 1 

Koupil jsem MSI bluetooth USB modul, chtěl bych trošku zvýšit dosah, modul má keramickou integrovanou anténu 50ohm, chtěl bych ji nahradit nějakou jinou, poradí mi někdo kde sehnat nějakou vhodnou anténu? Nejlépe sektorovou.

__________________

>>----------------<<
ALL YOUR WI-FI ARE BELONG TO US!
JOIN(T) US!

Old Post 09.01.2003 v 17:56
jointer je offline   Click Here to See the Profile for jointer   Find more posts by jointer   Click here to Send jointer a Private Message     Visit jointer's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
remet
Junior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 283

Re: Zvýšení dosahu MSI Bluetooth Příspěvek č. 2 

__________________

-------
REMET - The Original

samostatný vyjebávač výskytu blbců

Old Post 09.01.2003 v 21:44
remet je offline   Click Here to See the Profile for remet   Find more posts by remet   Click here to Send remet a Private Message   Click Here to Email remet   Visit remet's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
skeptik
HF Assistant

Registrován: 05.09.2002
Příspěvků: 586

Re: Zvýšení dosahu MSI Bluetooth Příspěvek č. 3 

Old Post 09.01.2003 v 22:08
skeptik je offline   Click Here to See the Profile for skeptik   Find more posts by skeptik   Click here to Send skeptik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jointer
Member

Registrován: 05.07.2002
Příspěvků: 405

Příspěvek č. 4 

No ja vim ze to ma ve specifikaci 200m dosah a vim ze je to realny, ale na druhym konci BT mam Palm Tungsten s udavanym dosahem 10m (class 2 tusim) a s tim nic neprovedu. Spojeni funguje skrz jednu nebo dve zdi na cca 12m, coz je slusny, ale proste bych potreboval jeste trosku vic. Nebo bych to alespon rad vyzkousel. Treba i extremne s nejakou smerovkou. Oddelani anteny neni problem (myslim), je tam takovej kus keramiky, o rozmerech asi 7*3mm se trema vyvodama zem-50ohm signal-zem. To uz jsem odhalil, takze staci kus koaxu s nejakou antenou. Zkusim nekdy udelat fotku, az bude k dispozici fotak.
PS: pokusum zdar!
PS2: MSI vyrabi taky BT pro jejich zakladni desky, tam se vrazi do zaslepky takovy smejd s !KONEKTOREM! na pripojeni dodavane externi anteny, to uz je docela hukot, ma to mit az 250m, antenka vypada kvalitne, bohuzel nemam MSI desku ktera by tuhle featuru umela.

__________________

>>----------------<<
ALL YOUR WI-FI ARE BELONG TO US!
JOIN(T) US!

Naposledy upravil jointer 10.01.2003 v 09:58

Old Post 10.01.2003 v 09:55
jointer je offline   Click Here to See the Profile for jointer   Find more posts by jointer   Click here to Send jointer a Private Message     Visit jointer's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jointer
Member

Registrován: 05.07.2002
Příspěvků: 405

Příspěvek č. 5


Tak takhle MSI Bluetooth vypadá vevnitř. Ta věc jménem WTC vlevo je inkriminovaná anténa. Zapojení je zem-signál-zem.

__________________

>>----------------<<
ALL YOUR WI-FI ARE BELONG TO US!
JOIN(T) US!

Old Post 31.01.2003 v 15:56
jointer je offline Click Here to See the Profile for jointer Click here to Send jointer a Private Message Visit jointer's homepage! Find more posts by jointer Upravit/Smazat Příspěvek Odpovědět s Citací
D_R_O_B_E_K
Junior Member

Registrován: 03.08.2002
Příspěvků: 174

WI-FI=bluetooth? Příspěvek č. 6 

helejte chci se zeptat, modrej zub vysíla na stejné frekvenci jako wi-fi, jakej je teda mezi tim rozdíl? Lze použít něják například ten MSI bluetooth pro připojení do freenetu na nějáky AP, nebo ne? Fakt do toho nevidim, tak mě to plís někdo osvětlete-dík moc

Old Post 23.05.2003 v 20:47
D_R_O_B_E_K je offline   Click Here to See the Profile for D_R_O_B_E_K   Find more posts by D_R_O_B_E_K   Click here to Send D_R_O_B_E_K a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stemar
Newbie

Registrován: 25.09.2002
Příspěvků: 70

2 D_R_O_B_E_K Příspěvek č. 7 
FAQ Kandidát

Možná nejlépe na příkladu ne?

To že dva živočichové komunikují za použití stejného fyzikálního jevu (např. zvukových vln) ještě neznamená že si budou rozumět (např. člověk x velryby s jejich infrazvukem).

To že přitom používají stejný frekvenční rozsah také nestačí (člověk x dejme tomu slon).

Ani používají-li stejnou formu nestačí (málo kdo z nás rozumí svahilsky ...)

A dokonce i při použití stejného jazyka není vyhráno. Průměrný zedník si málo vezme z odposlechnuté odborné diskuze dvou chirurgů a naopak, chirurg mezi zedníky si taky nebude nejjistější (nic proti chirurgům a zedníkům).

Bluetooth a to čemu říkáš WiFi mají společné jen to že komunikují přes elektromagnetické vlny na stejné frekvenci.

Jasnější?

__________________

Já sám sobě připadám, že mi je 126 let. Pak sednu k Linuxu a připadá mi že mi je vosum!

Old Post 23.05.2003 v 23:31
stemar je offline   Click Here to See the Profile for stemar   Find more posts by stemar   Click here to Send stemar a Private Message     Visit stemar's homepage! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D_R_O_B_E_K
Junior Member

Registrován: 03.08.2002
Příspěvků: 174

2stemar Příspěvek č. 8 

No ted jde teda o to, na jaké úrovni ten modrej zub je. Používá apoň stejnej jazyk, nebo mluví svahilsky?

Old Post 24.05.2003 v 08:13
D_R_O_B_E_K je offline   Click Here to See the Profile for D_R_O_B_E_K   Find more posts by D_R_O_B_E_K   Click here to Send D_R_O_B_E_K a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stemar
Newbie

Registrován: 25.09.2002
Příspěvků: 70

Re: 2stemar Příspěvek č. 9 

__________________

Já sám sobě připadám, že mi je 126 let. Pak sednu k Linuxu a připadá mi že mi je vosum!

Old Post 24.05.2003 v 12:05
stemar je offline   Click Here to See the Profile for stemar   Find more posts by stemar   Click here to Send stemar a Private Message     Visit stemar's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 10 

Jestli je ta modrá věc anténa, tak jí prostě odpájej a připájej tam kus VF kablíku s N konektorem a připoje nějakou anténu,

Old Post 24.05.2003 v 15:22
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jfkalfa
Junior Member

Registrován: 14.11.2002
Příspěvků: 297

Příspěvek č. 11 

a nestacilo by za obe zarizeni dat kus plechu trochu ohnutyho ? neco jako je na zlepseni signalu u integrovanejch anten . tedka nevim kde presne to bylo, ale link na to jsem nasel na simandlovejch strankach o antenach
videl jsem ten msi modul co ma vyvod primo na antenu, mozna by bylo lepsi to zkusit na tom

Old Post 24.05.2003 v 21:16
jfkalfa je offline   Click Here to See the Profile for jfkalfa   Find more posts by jfkalfa   Click here to Send jfkalfa a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jointer
Member

Registrován: 05.07.2002
Příspěvků: 405

Příspěvek č. 12 

Uz me to nejak netrapi, pouzil jsem 8m prodluzovaciho kabelu abych ho umistil na lepsi misto v byte a je to. Predtim jsem ho mel v praci, kde bych to potreboval zvysit, ale moc jsem to nevyuzival tak ho mam doma. Mozna az bude nekdy cas tak to nejak zkusim, koupim nekde nejaou malou vsesmerovku nebo tak a uvidime. Nebo mozna neco spacham rucne. Jinak ale problem s rusenim snad neni, mam to cca 3m od routeru s Alphawave kartou, na strese je sito. To bych to asi musel mit treba na notebooku s wifi aby mohl vzniknout nejaky problem...

__________________

>>----------------<<
ALL YOUR WI-FI ARE BELONG TO US!
JOIN(T) US!

Old Post 24.05.2003 v 23:16
jointer je offline   Click Here to See the Profile for jointer   Find more posts by jointer   Click here to Send jointer a Private Message     Visit jointer's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Smile Inside
Member

Registrován: 01.12.2002
Příspěvků: 338

Příspěvek č. 13 

ten modrej zub pouziva stejnou modulaci jako Breznet tedy FHSS ale ze by se to dalo pouzit zaroven to si nemyslim..

Old Post 29.05.2003 v 09:15
Smile Inside je offline   Click Here to See the Profile for Smile Inside   Find more posts by Smile Inside   Click here to Send Smile Inside a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jointer
Member

Registrován: 05.07.2002
Příspěvků: 405

Příspěvek č. 14 

Tusim ze Asus dela kartu ktera ma 802.11a + b a BT a prej to bez problemu vsechno funguje...

__________________

>>----------------<<
ALL YOUR WI-FI ARE BELONG TO US!
JOIN(T) US!

Old Post 29.05.2003 v 09:38
jointer je offline   Click Here to See the Profile for jointer   Find more posts by jointer   Click here to Send jointer a Private Message     Visit jointer's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Smile Inside
Member

Registrován: 01.12.2002
Příspěvků: 338

Příspěvek č. 15 

rekl bych ze otazka byla jina.. jeslti je mozny se BT pripojit na nejake AP a ne jeslti se dela nejakoy kombo..

Old Post 29.05.2003 v 09:44
Smile Inside je offline   Click Here to See the Profile for Smile Inside   Find more posts by Smile Inside   Click here to Send Smile Inside a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jointer
Member

Registrován: 05.07.2002
Příspěvků: 405

Příspěvek č. 16 

Otazka byla jak zvysit dosah. Na wifi AP se pomoci BT nepripojis, to je jasny, ale delaji se i BT AP s dosahem desitek metru. Jde o to ze se tvrdilo (a ja si to taky myslim) ze wifi se s BT rusi. Ale co jsem tak ruzne cetl tak jsou lidi kteri maji v notebooku wifi kartu a BT dongle a nemaji problem s pouzivanim obojiho, tak nevim jestli je to nahoda nebo to fakt tak je. Myslim si ze pokud budes mit wifi kartu v routeru (antenu na strese) a zaroven BT, pricemz to BT bude dostatecne daleko od karty, bude to fungovat. Jde taky o to ze ten BT od MSI ma vykon nekde k 100mW, takze by to problemy delat mohlo, ta karta samotna by z toho asi nebyla happy i kdyz je stinena. Jak rikam, mam ten dongle cca 3m od routeru (neni zapojen do routeru) a nezaznamenal jsem zadny problem.

__________________

>>----------------<<
ALL YOUR WI-FI ARE BELONG TO US!
JOIN(T) US!

Old Post 29.05.2003 v 10:05
jointer je offline   Click Here to See the Profile for jointer   Find more posts by jointer   Click here to Send jointer a Private Message     Visit jointer's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:08.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz