tak do Smrzic je to (z komina OP, pokud bude realnym pripojnym bodem) je to necelych 5 km, coz je myslim vpohode.
Jinak osobne bych pripojeni videl realne az tak na zacatek cervence (zkousky se blizi).
K mapce Olomockeho CZfree.NETu nemam pristup, ale bylo by dobre zabrat i okoli Prostejova, pac jsme preci jen mensi mesto a spousta zajemcu bude z blizkeho okoli..
Chtěl jsem se zeptat, komu patří ten access point kousek od anglické a jak to teda funguje....
Platí se teda něco za ten I-net??? Na rychlosti ani moc nezáleží...
to dopíšu jindy............ musímmmmmm
Ahoj,
AP na Italské je většinou vypnutý. Pokud ho někdo potřebuje už teď, dejte vědět. Je schopen vám přidělit IP adresu a můžete přes něj komunikovat.
Pokud vše půjde dobře, pak tento týden bude anténa na uzlu ONE - neslibuji!!, ale rád bych ji tam dostal. Pak se budu snažit propojit AP ONE a Italská.
Jakmile bude fungovat tento spoj, budu dělat na připojení na Inet - DNS, pošta atd.
má někdo možnost sehnat síto z MMDS za řádově nějakou stovku Kč?
Přece jenom vzdálenost AP ONE - Italská je 3.6 km. nevím, jestli to zvládnu s plechovkou a rád bych něco směrového, a? mám co nejlepší signál a nedělám zbytečně binec ve vzduchu.
Zdravím všechny.Mám možnost poskytnout síto z MMDS - stačí se domluvit kdy.Pokud to půjde dobře pokusím se jich sehnat i více.Nic neslibuji,pouze doufám že se mi podaří pár lidí přesvědčit(stejně je obyčejný smrtelník k ničemu nemá).
Rád bych se také připojil! Bydlím v paneláku na Dolní ulici -- v tom dlouhém nízkém. Ale ten je taky vidět na Výhledu. Tedy apoň jeho střecha.
Bydlím v přízemí, ale snad by mně družstvo majitelů povolilo vystrčit na střeše nějakou anténku. Ty MMDS antény (nebojaksetojmenuje) máme taky. Otázka je, jestli by mně někdo nechal provádět její modifikace. Patří všem.
Když budu dávat anténu na střechu paneláku a sám bydlím v přízemí, tak asi budu muset k anténě na střeše táhnou docela dlouhé vedení.
Bude to potřebovat nějakou přepě?ovou ochranu? Tj. jestli bude hrozit velký rozdíl elektropotenciálů apod.