Mam doma dva PC s Planet LAN kartama a chtel sem je spojit pres switch Edimax 3108. Ale nemuzu se nejak najit s tim druhym PC. Adresy v poradku, net maska stejna, pracovni skupina stejna. .... a furt nic. ani PING. Propojeno rovnym kabelem oba PC do switche. Na switchi sviti aktivni 100Mb link. Nevite nekdo jestli sou tyto komponenty kompatabilni???
Tak to bych na 90% tipnul na kabely. Moje vlastni zkusenost. Koupil jsem dlouhy kabel, zkusil a fungoval (jeden dalsi uz jsem mel doma). Roztrihnul jsem ho, protah zdi a nakrimpoval. Na jedne pulce vetsinou svitilo 10 Mb na druhe trvale 100 Mb, ale nic tim neproslo. Po hlouhem hledani chyby jsem zjistil ze to v technik v prodejne nakrimpoval nestandartne, proto jsem ustrihl vsecky konektory, peclive nakrimpoval nove a rozjelo se to na 100 Mb bez problemu.
Problem muze byt i v radiusu ohybu, ktery ohmetrem nezjistis.
Barvi mi sice nesedi ale je to proste: 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, 6-6, 7-7, 8-8, kdyz se na oba konektory kouknu ze stejneho pohledu tak to barevne sedi. Oba dva kabely jsou drat. PS: vcera si mi stala jeste jedna vec. Kontrolky na switchi u meho PC svitili normal, u druheho zacali problikavat v rytmu 0,5s.
to by me zajimalo jak otestujes jestli to je 100mbit valid pomoci baterky a zarovky ))
ten tester netestuje jenom konektory ale i jeslti to zvladne dostatecny zatizeni )
smile inside: me od zacatku prijde ze spatnej kabel. zacnu resit od piky nez zacnu kricet ze je spatne neco jinde. at nejdriv otestuje kabelaz, s baterkou a zarovkou to bude mit mnohem jednodussi nez kupovat kabl tester IHMO. este jsem nevidel kabelaz ktera by na 100 nebezela a na 10 jo . coz neni ani tento pripad :(
Jeste takova mala otazecka. Pokud LAN s kabelem categorii 5 ma teoreticky limit 100m. (nekde sem cet ze maji 135m a jede jim to v poho)
Pokud bych pouzil kabel cat. 6 nebo 7 zvisi se mi dosah spojeni nebo v pripade vymneny hardwere maximalni propustnost site?