Ahoj
Tak jste mi asi vysvětlil, proč se mi zablokoval můj RTW020.
Chtěl jsem ho jako klienta připojit k HostAP XI626.
nákup všichni vše stejné je neudržitelný.
radekpv
je to pravděpodobně přímo závislé na typu zařízení.
- moje AP v praze (yenik) (XI626 Linux/hostAP) obsluhuje bez klopýtání 10 klientů +/- autobus
- vím o bodu, přez který jede cca 20 klientů (stejná konfigurace)
- myslím, že v případě této konfigurace je omezení dáno pouze rychlostí přenosu
- u HW AP bude mít každý typ jiný max počet
Můžete mně vysvětlit rozdíly v jednotlivých režimech, ve kterých může běžet HW AP? Tj. rozdíl Access Poin vs. Client vs. Bridge. Hlavně jaký je rozdíl v činnosti Client vs. Bridge.
Ten point to multipoint - nechápu, jak se liší od master-klient (var. 3), když bych dal na master omezení podle MAC adres. (a měl taky dva klienty). Jestli to jede nějak rychleji nebo co???
ad vykani - tykani: Tykání mi nevadí, já osobně nerad tykám někomu, koho neznám ani jsem ho neviděl. Je to můj subjektivní pocit a nikoho k tomu nenavádím. Uznávám, že v dnešní době Internetu je to trochu těžší se s někým poznat osobně a už na sobě pracuju. Občas se mi podaří i tyknout .
Jinak to dořešíme večer
radekpv
Jestli se Master - Client myslí AP vs Client, tak rozdíl je v tom, že v případě a) jsou všechny AP v režimu Bridge a nemohou se na ně přihlašovat uživatelé s WiFi.
V případě b), AP jede v režimu AP, což umožňuje připojení jak uživatelů s WiFi, tak možnost připojení AP v režimu Client.
Osobne bych sem terminy Point-To-Point a Point-To-Multipoint zatim radeji vubec nezavadel.. Podle informaci z toho clanku jsou zminene rezimy jen ruznymi variantami Bridge spojeni, puvodni otazka vsak byla ta obecnou definici ci popis rezimu Bridge, Client, AP apod.
Zacina se nam to trosku zamotavat, dulezite je, ze vime, co jsou AP, nody atp. )
Cose tyce rozdilu mezi AP-Client a PTMP zminuje se autor clanku o infrastrukture, ale fyzicky v tom rozdil nebude, takze snad nejake zmeny v routovani adres? Kdovi...
Ad tykani: Hank je sice oproti mne veteran, ale i ja lidem z "branze" vetsinou radeji tykam