Ahoj lidi, obracim se na vas zkusenejsi a znalejsi, zdali nekdo nevite o nejake WiFi karte, ktera nejen ze umi regulovat vykon, ale ke ktere vyrobce dokonce dodava utilitku, ktera by to umela pod Windows...
Prosim neposilejte rady typu "nainstaluj si Linux", nebo "kup si HW AP, ktery umi AP client mode a regulaci"...
Mam smerovku 21dB sito, 25m kabelu Belden H1000 a kartu XI-626 a proste to dost zari. Vim ze resenim by bylo vymenit kabel za horsi, nebo na ten stavajici dat nejaky tlumivy prvek, ale je to trochu prasarna a navic bych se zhorsila kvalita prijmu...
Takze dotaz: Znate nejakou PCI WiFi kartu, u ktere by sel regulovat vysilaci vykon pod Win XP?
Existuje, je to prinejmensim Cisco Aironet 350 Wireless LAN Client Adapter (dela se pro PCCard a pro PCI jako PCCard nasazena na redukci). Jenomze je to, podle meho, neprimerene drahe reseni. Jejich utilita Aironet Configuration Administration Tool ma pod Windows moznost nastavovani vykonu asi v 5 skocich.
Pomoci Prismtestutil to jde i ve windows. Je potreba zapsat ty spravne vecy do registru. Z hlavy to nevim, ale nasel jsem to tu nekde na foru. Muzu jen rict, ze to opravdu slo.
Pavel
Nekde to tu bylo na czfree.net ....
posilal jsem si to na mejla ... a udelal jsem pro tebe to, ze jsem
to v tom mejlu nasel chlape Doufam, ze to bude stacit ...
me to fungovalo ;o)
OK, takže kdo si chce hrát s výkonem pod XP změnou hodnoty CR31, musí vypnout ALC např.takto:
- V Prism Test Utility otevřít okno Cmd
- do cmd pole napsat 1538
- param0 a param2 nechat nulové
- do param1 napsat 0008
- execute
Po modifikaci CR31 Utilitu zavřít zavřením okna, žádné Exit Testing, jinak jsou změny v háji.
Opětné zapnutí - restartem nebo:
- V Prism Test Utility otevřít okno Cmd
- do cmd pole napsat 1538
- param2 nechat nulové
- do param0 napsat 0001
- do param1 napsat 0008
- execute
To vypada rozumne, hned zitra to vyzkousim, snad z ty karty neco zbyde...
Jeste dotazecek (snad posledni), toto nastaveni (vypnuti ALC + nastaveni vykonu) teda funguje az do prvniho restartu, jak jsem pochopil, je mozny to nejak nastavovat pri startu Win, treba nejakym davkovym souborem?
to highlander:
No CTU co ja vim chodi primo na strechu (nebo si zazvoni), suverene ti za provozu odpoji antenu a zmeri vykon .... pak pripocte zisk anteny a mas to jasny :-))) Takze ti treba nic nedokaze, je to jen na tobe :-)