Ahoj.
Tak jsem si to prostudoval, vcetne Sporilovaku. Toho "toweru" je skoda, mohl by nas vsechny propojit :-(
Co se tyce bodu Arnarfjall (cti "Artnarfjatl", islandsky "Orli vrch/hora"), AP tu neni, ale mohlo by byt (neni jen proto, ze nebylo zatim pro koho ho delat). Prekazky jsou jen drobne, mirne zakerne detaily, jako treba na co pridelat anteny (komin je trochu rozezrany) a kudy a jak protahnout a ubleskojistit (ano, moje nocni mura ;-) kabely. Dale pak tu momentalne nejsem vlastne ani oficialnim najemnikem, jen spolubydlicim (nejsem z Prahy, jen tu studuju, a co pak se nevi), ale to by nemel byt zavazny problem: barak patri dobremu a rozumnemu kamaradovi a nemel by byt problem tu AP zachovat, i kdybych tu snad z nejakeho duvodu pozdeji nebydlel.
K technice: mam tu ted jen notebook a plechovku za oknem (coz mi kupodivu staci na spojeni s 1,7km vzdalenym ZPNetem), takze na pevne AP by se musely koupit dve karty, atd. Mam nejaky pocitac, ktery bych mohl provizorne zapujcit (AMD K6/200). Taky mam jeden bezprizorni kabel H1000 a bleskojistku, nebot jsem stejne planoval lepsi antenu nez plechovku. Takze by chybely celkem dve karty, jeden kabel s bleskojistkou, a dve anteny. Kamarad by mi mohl udelat panelovy biquad, mozna i primo sektorovku, takze uz by chybela jen jedna antena: chtelo by to asi neco smerovejsiho a lepsiho na pripojeni k ZPNetu, nez stavajici plechovku. (Nemate nekdo na strese nevyzitou MMDS antenu?!)
Ke konektivite: do CZFree.Netu mame pripojeni pres Dvorce primo na Deua, bohuzel zrovna nefunguje a vubec neni moc stabilni kvuli ruseni - optika by to asi vyresila idealne. Konektivitu k Internetu (ne)mame (tedy: meli jsme doposavad) velmi dobrou a "za hubicku", ale bohuzel asi v nejblizsich tydnech prijdeme o moznost fyzickeho pripojeni k ni, procez si musime hledat bud novou, nebo nejake nove moznosti pripojeni (retranslace) k te stavajici, coz neni tak snadne. Navic to je/bylo mozne jen pro omezeny pocet lidi, ale par lidi by se tam urcite jeste veslo.
Jinak, budu tady jeste ted v cervenci, a pak od srpna do (poloviny?) listopadu jsem pryc. Ale vzhledem ke stavajicim problemum (na ZPNetu i tady) nevim, co se da do srpna stihnout a jaky ma smysl spechat.
Zdravi,
Wanthalf
P.S.: Co Libor-Kacerov? Asi na nej nevidite vy vsichni, ale mohl by se vyuzit k propojeni s Heaven. Mozna i Sporilovem?
P.P.S.: Pozor! Moje fotky jsou ze zimy, kdy nebylo na stromech listi! Overte si pripadne aktualni vyhled!
Ahoj,
Tak dnes probeho mereni spojeni nodes arnarfjall a medlis-krc a to tak ze uspesne. Na obou stranach byly pouze kostelecke parky vystrcene z okna viz. foto a chodilo to s rychlosti 11Mb cca 450 - 500 KB/s na pokusny download souboru. Lze teda predpokladat, ze ani stanice v me blizkosti by nemely mit nejake problemy. Situace je ted takova, ze se budeme snazit ziskat lidi z okoli, aby bylo mozno se rozdeli o naklady na vystavbu AP Arnarfjall. Predem spocitano to vychazi na nejakych 6000 pro zacatek (2*xi626+PC). Behem cervence bych chtel rozjet cca 14ti denni zkusebni provoz, po nemz zhodnotime situaci a AP nainstalujeme napevno. Idealni stav bych videl okolo 5ti klientu. Tento stav se mi zda optimalni jak na rozlozeni investice, mesicnich nakladu (ca. dvacka na osobu mesicne?) tak co do kapacity a rezervy pro pripadne dalsi zajemce. Pro ty kdo to nezaznamenali upozornuji, ze hned ze zacatku asi nebude uplne nejruzovejsi situace s internetem (zatim chodi)
Takze zadam toho, kdo se chce pripojit, at se tu ozve. At uz se neco deje
Tak prave jsem obeslal vic nez desitku lidi z okoli, tak doufam, ze aspon nekdo z nich bude mit zajem o vybudovani AP (nebo si tu lidi malujou modry puntiky jen tak pro zabavu? )
V ocekavani plodne diskuze se prodnesek louciiiiiim
Doufam ze se jeste nekdo dalsi ozve, taky jsou tu dva body s otaznikem. Predbezne navrhuju 17.6 jako datum prvni informacni schuze budete-li souhlasit.
MAAAAAAAAAAM ASI KOMPPPPPPP
no takže kompika by jsem možná mĚl Pentium 333 paměti se mi tu válí na stole a malejch hardisků ma ta?ka plnou skříň. Základní deska se mi možná už pozítří bude houpat na lustru a 1mb graficka karta tu tancuje doufám že někde seberu nějakou skříň ale asik budu muset vykuchat 486 nějak to tam nacpu ale nebude to moc pohledný takže doufám že to seženu. Sí?ofek tu mám plnej koš ale ty nám budou asi na.........
Ahoj,
pokud jste nekdo zmateni, nenechte se prosim vyvest z rovnovahy. Tady jenom zminim dulezity fakt, ze StayD nerovna se ZPNet. Pokud necemu nerozumite, nedivte se, neni cemu rozumet. Zbytek vam muzu vysvetlit osobne primo, tady to psat nebudu, i kdyz je mi z toho uz docela nanic :-(
Pavel
P.S.: Pokud mate pocit, ze ZPNetu do nasi site nic neni, tak mate spravny pocit. Kdyby se ZPNetem nakonec dohoda nebyla, tak si budeme muset najit jine pripojeni do CZFree.Netu, coz neni nemozne, ale snad nebude tak zle.
Ta antena je na nizsi pasmo, takze bude mit mensi zisk jako ISM. Nicmene, ta bila krabicka se stitkem je nejspis MMDS konvertor, ktery bude treba odstranit.