Přátelé, pokud někdo stavěl legálně AP se všesměr anténami, tak určitě potřeboval výpočty pro hygienickou stanici. Nezná někdo nějakého solidního člověka (tím myslím za solidní peníz) s kulatým razítkem, který by mi to spočítal, proto, abych "papír" od hygieny dostal pro vyřízení formalit na stavebním úřadě.
Já na to samozřejmě nepřišel, ale jakýsi kokot na stavebním úřadě po mně požadouje tyto výpočty. Z toho tedy plyne, že na něj těžce dlabu do té doby, než mi řekne, že mi to nepovolí. Stavební zákon hovoří jasně: stavební úřad může stavebníkovi nařídit dodat jakýkoliv "papír". :(((
Ale díky za rady. přátelé.
Hlavně základ je si při projednávání podobných věcí s úředníky nenaběhnout. Prostě když jdu žádat o stavební povolení na stožár, tak je to na stožár a šmytec. Jestli na ten stožár budu dávat televzní anténu, parabolu na příjem satelitu, parabolu na mikrovlný spoj nebo vyvěšovat státní vlajku nemusí nikoho zajímat. Oni vědí stejně prd a když člověku ujede něco v tom smyslu, že ta anténa bude i vysílat, tak hned budou chtít tytéž procedury, jako kdybys tam chtěl stavět vysílač ve smyslu rádio/TV o výkonu začínajícím na stovkách wattů.
Naprosto souhlasim s Ctiradem, ze stozar je stozar a neni nutny uvadet duvod jeho stavby.
Jeste na okraj dodam, ze v Prohlaseni o shode je sice uvedeno vsechno, avsak tam neni uvedeno ze napr. vykon smerovy anteny pripojeny k HW AP (ktery ma obvykle tzv. "pendrek") muze vsechny normy docela dobre "presmazit".
Děkuju za příspěvky, rozhodl jsem se realizovat to cestou postupného vytlačení do stádia - stožár pro hydrometerologickou stanici, kontrola ovzduší atd. Vzhledem k tomu, že data musí být shromažďována několikrát za den, je jasné, že to musí být připojeno trvale. A samozřejmě, když dodávám kladný dopis, od vědeckého institutu, tak počítám i s kladnou odpovědí od stavebného úřadu.
BTW stavba stožáru NENÍ na stavební povolení. Kategorie zařazení NENÍ ani na ohlášení, ale stavební zákon je stavební zákon. Pokud budou chtít papír od NASA, tak jim ho prostě musíte dodat :((((
O rozuzlení tohoto "ježka v kleci" dám vědět.