Jako zajímavé řešení se mi jeví plastová krabice s otvorem na cirkulaci vzduchu nejlépe vrtulka řízená termistorerm. Ideální varíanta je zaizolovat krabici vrstvou 5 cm polystyrenu, který se velmi snadno na krabici nalepí. Má vyzkoušené toto řešení s celým PC, které stálo venku celý rok. Ze začátku se mi hodně přehřívalo až 80 stupňů C uvnitř skříně, tak jsem musel řešit izolaci skříně s ventilátorem. Po provedení těchto opatření se teplota uvnitř stabilizovala na 20-30 stupňů a to po celý rok. Když bylo -20 stupňů tak v zimně bylo ve skříni 20 stupňů. Problém vidím ve vedení elektrické energie - sám jsem použil 230 V až do skříně a vlastní jistič ve skříni (v rozvodové) pro toto vedení. Nedoporučuji obyčejný prodlužovací kabel někde ze zásuvky, pokud je vedení delší než 10 m.
napis mi email abys vedel, kdy tady budu a prijd se podivat, zadny problem
>podle mě by to měla být krabička vodotěsná buď umělohmotná
>a nebo i dvojitá (vekovní plechová a vnitřní umělohmotná) obě
>vodotěsné a uchycení ve vnitřní by mělo být né přímo na stěně,
>ale na delších šroubech aby
trochu maximalista ne? Kdybych to vsechno delal takhle, tak by me jeden node stal tyden casu a spousty prachu.
>s tím napájením bych 220V přiliš nedopuročoval, stejnosměrné
>napájení postačuje, že? a útlum pár Voltů na kabelu je
>zanedbatelný
chlape, jses trochu mimo ne? "par voltu" neni pri napeti 5V urcite zanedbatelne, naopak zalezi na desetinkach. A jestli je to stridavejch nebo stejnosmernejch je v tomto pripade uplne putna.
220V se nebojte, neni to zas tak moc a s rychlou pojistkou se uz tuplem nemate ceho bat. kupte si v elektru venkovni silnoproudy kabel (jako u cirkularky) a bude to v pohode. Zajimavy to zacina byt az tak od 1kV nahoru, tam uz je treba trochu davat bacha
Proudovy chranic je docela dobra a nakladna zalezitost, ale tady v tom pripade trochu zbytecna. Proudovy chranic vyuzijete tam, kde tecou velke proudy, ktere muzou nadelat nejakou skodu. Pri odberu bezneho AP kolem 50 mA nebude proudovy chranic nejspise vubec reagovat i kdyby tech 50 mA teklo primo do zeme. Pri nejakem primem zkartu je plne dostacujici rychla pojistka v cene 2,50 Kc.
Pokud vam zalezi na tom, aby to bylo podle paragrafu, stejne to bude blbe, pac nemate 50-ku vyhlasku.
no ja mam sice APcko na pude, ale stejne je zatepleny na zimu.. narval jsem tam molitan a pohoda. Jinak co se tyce utlumu na dvojlince k APcku, mam tam cca18m a ztrata nemeritelna dvojlinka prurez 1,7mm. Mozna kdyz se to tahne ethernetovym kabelem, tak to ma ztraty vetsi.
A to se jeste bavime o SS proudu. Samozrejme zarizeni ma odber kolisavy, indukcnost XX metru dratu je nezanedbatelna, takze nakonec zjistite ze se zarizeni ani nepodari zapnout - "zapnete", skokove vzroste odber, ztratou na indukcnosti padne napeti a zarizeni se "kousne". Resit se da pouze vyssim napajenim a stabilizatorem + rozumnou kapacitou tesne u napajeneho zarizeni.