Dotaz nejspis na Deua: Na OpenWeekendu jsi prohlasil, ze v blizke dobe hodlate
zdrojaky monitoru zverejnit formou cvs. Uz se to nejak zacalo realizovat? Prave zvazuju, jestli stravit vikend tvorbou neceho vlastniho (pro neprazsky freenet) nebo zkusit pouzit vas monitor, jde-li to vubec.
Nevim, do jake miry je zadouci tu ventilovat navrhy na vylepseni, kazdopadne lepsi misto jsem nenasel a ikdyby se tim nikdo nezabyval, tak jsem to alespon navrhnul.
Mam navrh na vylepseni, jestli by nesly v ty mapicce pouzivat filtry. Myslim tim vypnout zobrazovani nekterych nodu...konkretne neaktivnich...treba. Pri vetsim zoomu je pri dane velikosti mapy, tezke ve zmeti modrych punticku najit bile, ktere jsou nezridka temi modrymi prekryty.
Mozna jednodussi varianta je zobrazovat puntiky s prioritami...pri vyberu z databaze (?) vybrat nejprve modre, cervene....zelene a nakonec bile a v tomto poradi je vykreslovat. Tak by navrchu zustalo skutecne to podstatne, kvuli cemu do mapy koukame...aktivni nody a APcka. Pokud by se jeste (pri teto variante) nakonec zobrazil uzel toho, kdo do mapy kouka, neprisel by nikdo o nic.
Tak a to je vsechno mila lamparno.
Právě jsem hledal jestli jdou zobrazit třeba jen AP a nešel jsem další "žádost" o toto vylepšení. Tak už byste s tim hohli třeba něco udělat, když už jsou tu ty "žádosti" dvě. Díky, mapa by byla hned přehlednější
08.05.2003 v 17:46
palatinus
08.05.2003 17:54
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
()
Mam pocit ze doslo ke ztrate stavu nodu ....
Nase AP bylo cca pred 2 dny jako full ap a ja jako funkcni node
ted je Ap in testing a ja under construction :((
(AP je ZPNet a node Drakula) mam pocit ze doslo k nahozeni nejake starsi databaze nodu ....
Pripominam, ze jsem taky jeden z mapperu. Zvetseni mapy na cele uzemi Ceske Republiky asi povede k horecnym mapovacim aktivitam - a podle me je to skvele, divim se, ze o tom neni zverejneny new article... zeptam se Deua...
Nemam moc rad PMka, poslete me radsi e-mail.
Jinak behem leta az si poridim notebook a PCMCIA wi-fi kartu planuju objizdet dosazitelne regiony CZFree na kole a hlidat, zda sjou splnena CZFree kriteria pro full AP... ;-)
Nahodou jsem nasel i tenhle thread, nevim jestli se to uz neprobiralo (nemam cas cist, tak pripadne ignorujte).
Krom sveho nodu mam moznost editovat i treba heaven. Taky mi to hlasi v popisu node nejaky MySQL chyby. Kdyby se nekdy povedly sehnat i novejsi mapovy podklady bylaby to parada - treba kolem meho node to vypada uplne ale uplne jinak :-) - nebo by obcas taky hodne pomohlo, kdyby byly vrstevnice (ten 3D model co tu nekde koloval je dost narez na pamet pocitace).
Co znamena OSPF Id - to je router id v OSPF nebo co? Nebylo by lepsi testovat spis pingem, jak to delaj vsechny monitorovaci systemy - prece jen to neni jediny zpusob jak se k node dostat (resp. pomoci router Id, se lze dostat akorat tak na AP ne na node), navic pri rozdeleni site do AS, toho v OSPF mnoho poznat nepujde.