Potreboval jsem nejak udelat poe, nechtel jsem kupovat nic drahyho, takze jsem si misto normalniho utp kabelu sehnal stinenej-STP, 6kc metr, ten ma hlinikovy opleteni a vodici ocelovay lanko. Na hlinikovy opleteni, vodici lanko a dve nevyuzite zily se pripoji +, na zbyvajici dve volny zem. Vse funguje naprosto bez problemu na 30m, APcko zere pri 5V 2A.
no, já jsem to použil jenom u utp a rozdělil jsme to na 2+2, je lepší to rozdělit vyrovnaně, v případě stp bych použil stínění +1 pár a lanko+druhý pár, někdy je potřeba trochu zvednout dole napětí ...
mam 2 dotazy k tomuto:
1) jak moc toho pres tyhle dratky utahnu ... utahne mi to PCcko ? vsude strkam linuxovy strojky ...
2) neexistuje nekde ke koupi nahodou zaco co mi to do toho kabelu dostane a zase sebere? nechce se mi kazdej drat kuchat... k sobe na czfree to nepotrebuju, ale u zakaznika by to vypadalo dost blbe ;(((
no jestli chceš po UTP tahat 220 tak pošli fotky..... , utp ti utáhne tak maximálně AP tzn. něco tak do 2-3A pulsně, jinak si to zpočítej, max 3-4A na 1mm2 trvale, průměr drátu změříš a prořez dopočítáš..