RaStr
Newbie
|
Rychlost Realteka |
Příspěvek č. 306 |
Ja bych to typoval spis na tu kartu, mam s tim taky nejaky zkusenosti, integrovanej realtek na boardu mi dokazal protlacit tak 60% wirespeedu, 3Com 90x tak 80% a nejlepsi byl Intel Pro, kterej dokazal na dobry masine udelat i 110% (i kdyz nevim jak, tak tam skutecne teklo 110 megabitu, coz mi potvrdil i technik od CISCO routeru, kterej to uplne sestrelilo, btw. ten provoz se generoval z nejakyho toho MS SQL cerva, kterej ten komp chytil z inetu).
Dokud budou net karty pripojeny pre PCI 32bit/33MHz, tak bude hodne zalezet na moznostech hardwaerovy akcelerace na kartach, protoze velka latence PCI hodne brzdi praci s paketama (samozrejme taky hodne zalezi na kvalite driveru, ale ty jsou vetsinou velmi malo optimalizovany na vykon, spis na stabilitu a kompatibilitu s ruznejma verzema jedny karty, nez na konkretni typ).
Jo a este, k tem kabelu, taham site uz cca 10let (uz od dob Arcnetu a Lantasticu), takze o tom neco vim, a u 100-ky jsem se u kabelu pod 30m delky nesetkal s tim, ze by neja "blbnul". Bud je uplne spatnej a nejede to vubec, nebo to jede na 100%, nic mezi tim. Teprve kabely kolem 50 - 100 metru celkove delky jen velmi obcas pri ne uplne dokonalym nakrimpovani (nebo casteji, pokud jsou nekde uskripnuty, treba ve zdi, a castecne tak preruseny), se chovaj divne, vznika na nich chybny pakety, nebo se prenaseji je kratky pakety a dlouhy jen s CRC chybama (muzou za to odrazy na presuseni).
Naposledy upravil RaStr 25.06.2003 v 13:54
|