Zdravim,
jeste nez se do toho pustim sam, radeji se zeptam: neresil nekdo deleni pasma ve WISPu?
Proste potrebuji nejak spravedlive rozdelit konektivitu a vnitni traffic podle urcitych pravidel.
Zatim jsem to studoval jen letmo a tak treba nevim, zda se zamerit treba CBQ se svymi tridami ci radeji HTB ktery uz snad je zabudovan v jadre (podle komentaru u ruznych zdroju kazdy tvrdi neco jineho..) ci to resit nejak uplne jinak ..
Resil to nekdo z vas tady uz v praxi? A s jakym vysledkem? :)) ..
Predem diky za info!Krasny den, honza
jeste par dotazu: uz nekdo vyresil tu 3c509 sitovku? ja se o to ted budu snazit ale pochybuju ze budu uspesnejsi. Kdyby nekdo vedel kde sehnat modul pro 3c900 combo tak plz dejte sem link. Dale nekdo rikal ze ssh wispu si nerozumi s puttym a rikal ze nekdo to vi a zepta se ho a to reseni by se hodilo. No a posledni vec da se pod wispem rozchodit ftp server nebo TS server a dns cache? pokud jo tak kde splasit potrebny baliky.
takze kdyz nahraju modul do /lib/modules
odkomentuju ho z /etc/modules
ulozim konfiguraci a rebootnu tak nic a kdyz udelam insmod 3c509.o
nebo insmod 3c509 tak to napis: unresolved symbol EISA_BUS
unresolved symbol pm_unregister
unresolved symbol pm_registrer
Pokud 'depmod' nehlasi nerozpoznane symboly, avsak 'insmod' ano, znamena to,
ze je treba nejdrive nahrat jeste nejaky jiny modul. Ze jmena symbolu se da casto
odhadnout ktery. V tomto pripade bych ocekaval, ze schazi podpora eisa, tj. hledej
modul "*eisa*" nebo tak nejak.
hele vono to vypada ze wisp potrebuje nakej modul pro ovladani ISA, je to divny protoze isa je tu dyl nez pci tak bych cekal ze ta podpora bude uz dost velka.
No kdyby nekdo vedel o modulu do wispu pro isa sloty tak by se to hodilo.
ssh wispu je s puttym nekompatibilni - zna nekdo reseni?
sshcko nejede pres putty, protoze je nejaka chyba v sshd v klici.
Reseni je v putty v polozce SSH nastavit kodovani na 3DES. Pak to funguje.
Nemate nekdo zkompilovanej modul pro usb-ohci a atmel usb wifinu??
Asi ne, takze si ho budu muset udelat sam.
Jinak NTOP ve wispu je starej, zkompilovat o hodit novej je jedina moznost.
Bmon je taky vykopavka.
vyresen jeden problemek co jsem tu kdysi resil :-))
A to sice nemoznost dosahnuti gateway, i kdyz je vsechno ve WISP menu nastaveno tak jak ma a tvari se to ze je signal, atd.atd.
takze momentalne mi bezi verze - 2003-07-09 (2608).
Zjistil jsem, ze zde dochazi proste k neulozeni (nebo blbymu ulozeni) parametru AP (essid) na ktery se pripojuje.
- mode MANAGED.
Problem lze vyresit proste rucnim prikazem v mem pripade:
potreboval bych nastavit Timezone ve Wispu tak aby kdyz se aktualizuje cas z internetu, byly hodiny spravne. Cas z netu se aktualizu ale je o 2 hodiny dozadu.