Msg2Kong:
Na jaké sedmičce?? To si myslel jako můj vchod??? Já jsem přece v 13!!! Já nechci stavět AP....... jelo by to jako klient...... AP se mi víc hodí z důvodu kabeláže...
Moc odborného posudku jsem se teda ale nedočkal..... Proč stavíte 11Mbit sí?, když existuje 22Mbit????
A jak je vlastně na tom ten váš AP????? Už je ready???? Kdybych si dal to AP (které zatím nemám) za vokno, myslíš že bych se na vás připojil v poho???
Jak je to vlastně s tou rychlostí?? Dělí se mezi uživatele nebo to ke každýmu lítá na plné kotel???
Msg2RadekPV:
No a tebe sem se chtěl zeptat, jestli si dělal měření signálu i třeba pod naším balkonem... jestli to tam od tebe dosáhne i když to zrovna podle toho výhledu není přímá viditelnost.... Sem v druhým patře, to je skoro jak na zemi
DJBuldog: Jakych 22MBit myslis? U toho D-Linku je to pouze nestandardni vlastnost cipsetu Texas Instruments, takze ti to pojede pouze mezi HW se stejnym cipsetem. Jestli mas namysli protokol 802.11g, tak tam to stale neni doreseno s oficialni specifikaci IEEE.
Lander: No ja osobne chci XI626 od Zcomu, coz je naprosto spolehliva karta. Zeptej se u Taberyovcu, ti jsou schopni ji zajistit.
RadekPV: Tak nevim jak to nakonec doresit. Asi si udelam mensi seznam a vypisu si vsechny pros/cons. D-Link 900AP+ urcite nepouziju, protoze me od toho v Praze rada lidi zrazovala, ze je to desne problemovy. Jinak mi asi zbyde dokonce ta P166MMX, takze by se dala v nejhorsim pripade soupnout na kostel. Otazka je, zda sezere 2 Zcomky..
Slibene MMDS anteny vinou spatneho pocasi opet nemam, to je smula :(
pafka: jo, procesor to zvladne, otazka co na to bude rikat deska.
lander: no, landerku, vis ze bych ti sehnal fsechno, ale krome anteny moji a anteny pro AP jsi uz treti v poradi ;o)
mimochodem pekny fotky, ale muj dum nevidis a zahradu jsi ustrihl... :-/
(uplne vpravo fotky Smrzic)
lander: No fakt ze k nadrazi to je par set metru a ke skole jeste bliz, ale ani jedno z techto mist me nelaka :))
Ja jsem vlevo od toho bileho domu presne za stromy a zahrada je vic vpravo. Odtud te vidim.
Ahoj
miros: adres je zatím dost, předpoklad mám stejný - panelák má svou subsí? v rámci nějakého rozsahu. z těch 256 adres zatím není vyčerpáno téměř nic. Až dojdou, řeknu si o další.
Samozřejmě, že při nějakém rychlém rozvoji bude potřeba přečíslovat. Proto stavte své subsítě nejlépe tak, aby jednotliví koncoví uživatelé dostávali adresy z DHCP serveru. routery a jim podobná zařízení pak přečíslujete ručně.
pafka: samozřejmě že na tyto adresy patí RFC..... Celé czfree ale jede v síti 10.0.0.0/8 která je k volnému použití. představme si to jako velkou fabriku, která si vybere tuto A sí? a chce ji používat. Taky musí někdo určovat, kdo dostane jakou IP adresu.
Předpokládá se, že všechny lokální czfree sítě se někdy nějak spojí. (výhledově uvažuji o spoji do Olomouce) A je tedy potřeba zajistit, aby IP adresy byly jednoznačné. Proto jsem si nechal přidělit od Douby z Olomouce, který dostal nějaký rozsah adres pro Severní Moravu
To ale nikomu nebrání , aby na své síti použil A sí? 10.0.0.0/8