Zdravím coby čerstvý přírůstek. Můj problém je ten, že už pět let leží pod průchozí komunikací v P8 Březiněvsi (Na hlavní, mělnická výpadovka) datový kabel s vývody k okolním domům, ale ISP s tím nechtějí nic mít.
Je to trochu v dolíku, stíněno Ládvím a ďáblickou skládkou (stejný azimut jjv) a horizontem na západě, otevřeno na východ k Čakovicím a Letňanům, ale s reliéfem umožňujícím vidět trochu dál a šířeji.
Rád bych probral možná řešení, jak ten drát oživit a doplnit, sám jsem doma offline, ale v HW ani SW není problém. Viděl bych tak 10-20 okamžitě, později cca 100 lačných uživatelů. S místním úřadem by určitě byla rozumná řeč, taky je to štve.
Sí?ařině rozumím jen povrchně, ale snažím se být chápavý :-)
Je nutno sehnat specifikaci, kde ma kabel vyvody, kolik tech
kabelu tam je, co je to za kabel, jake ma draty, stineni, impedanci, utlum, a podle toho pak urcit, jakeho prenosu je vubec schopen.
muzes pokud je to komunikacni kabel (vicezilovy 0.5mm medeny draty od telefonu) pouzit 10mbit ethernet, 100mbit (na 100ohmovy drat) nebo homePNA sitovky (to snese i horsi kabely a je to v podstate ethernet akorat fyzicka vrstva je jina. Napis vic.
Stěhuju se do měsíce do starejch ďáblic. Z prahy vidím akorát tak kousek letňan a Ládví. ( je to malej domek skoro na konci ďáblic směrem na březiněves) hw/se neni problém, investoval bych do toho taky, teď jen kam tu anténu natočit :-)