Proc by te mel zajimat nas firewall? Je to na routeru pro nasi podsit, ne u nejakeho "usera". Az se dostanes, dej vedet, zkusime to a uvidime, takhle je to o nicem. Jinak by to melo jet nonstop, dejte vedet az se nekomu podari pripojit. )
Tak jsme to s Roumenem zkouseli (diky) a je to hruza. Bud je pretizena sit nebo nevim, pokud vytvori server on tak je to celkem OK, ale pro nej je to u me nehratelny. Potreboval bych nekoho z cloudu 10.15 :(
to Jantar,roumen:A odkud jste(jaka cast)?Kdyztak si dej v prikaz. radce tracert a IP(vypiseto pres co to jde)-najdeto co to brzdi...Jestli jsete pres 10.32.1.xxx tak tam je to ted omezeny na 32kbps:-( kvuli pretizenosti...
Ja jsem pripojen pres AP Fantomas, ten pres Bakulak, Roumen pres AP JiM a ten taky pres Bakulak. Zajimavy je ze do netu hraju bez problemu. Roumen trace zkousel a problem byl az nekde mezi Bakulakem a mnou. Ted koukam ze ping k nemu je ted cca 20-30ms, to vcera byl 80-400. Tak to asi bylo pretizeny.
Predpokladam ,ze to bude nekde u andela,ne?Pokud vim,tak to tam bylo(mozna jeste je pokud tam neni ronja)dost ruseny....Ale ja si stejne nezashraju-mam do czfree/inetu 512kbps ale spis ten inet bude 32kbps :(
Ja konkretne mam slabou antenu na 1,5km, zaruseny to je tak ze si to asi nedovedes predstavit, ja bych mohl povidat... Ale bude AP 400m daleko, tak doufam ze se nejak domluvim. Jinak problem byl skutecne nekde na trase az u me. Zkusime to jeste vecer? Kazdopadne server porad bezi. Vy co provozujete nejakou hru s Q3 enginem, staci na to Duron 800 a 128MB RAM?
Reklbych,ze nynejsi stav site czfree neni na hrani her!Lepsi by bylo hledat moznosti jak udelat kvalitni pater btw:nedavno jsem hral Glob ops na nemeckym serveru kterej maj v panelaku a nestacil jsem se divit:2xXeon 2GHz,2GB RAM,360GB diskovyho prostoru(zrejme SCSI U320) a to cely meli pripojeny do inetu linkou E3!!!Docela by mne zajimalo,kde to vzali-nakopli ve sklepe opticky vlakna?
Cred: jiny kraj, jiny mrav. Tahle sit opravdu asi neni na hrani idealni, ale ja nejsem profik a rekreacne se napr to ET da hrat bez problemu. (Az tedy na ty problemy s CDkeyem, ale s tim se musim smirit)
Jinak HW by mohl stacit, rekl bych, je treba to zkusit, ale to musi hrat nekdo vzdaleny tak max 6 spoju, jinak si asi moc nezahraje. Vhodnejsi by bylo umistit takovy server na pater. Kazdopadne pripadne RAM pridam.
Lada: Kamos rika ze tam to OpenGL neni. Mas si stahnout ze stranek nVidie ovladace pro Linux, vypnout Xka, spustit nejaky sh soubor s navodem a v xf86config prepsat device driver z nv na nvidia. Pisu co slysim, rozchazel to pred tydnem.
Zdravim parany.
Takze, vymenili jsme stary HW na AP za moderni pocitadlo, vysledkem je ze muj router za timhle AP ma ping do netu do 18ms s 0%PL (seznam.cz). Z linek GTS mam ping k sobe cca 6-7ms.
Pokud byste chteli zaparit ET, zkuste IP 10.15.4.3 (pokud jste blizko cloudu Kosire/Klamovka) nebo z netu jointer.klamovka.cz
Upozornuju ovsem ze server jako takovy jsem jen rozjel a prilis se nezabyval konfiguraci, jelikoz tam stejne nikdo nehral diky spatnemu spojeni. Ale na webu jsou k dispozici nejake statistiky (ktere mozna ukazuji spatny datum her, ale jsou tam).
A nove AP jeste neni vychytane, ale presto byste mohli byt spokojeni.
Pripadne postrehy sem.