od zari bydlim ve Zvolensky v panelaku, od LSD to asi povede kablem, pred chvili jsem s nim mluvil jak to vypada. Je mi jasny, ze jeste nemate uplně vyresenou konektivitu a tak, ale stejne by me zajimalo, jak to mate:
kolik za mesic jakou rychlosti?
je mozny vetsi bandwidth za vic penez?
je nejak osetreny QoS, tj. ze to 1 clovek s DC++ nevycuca sam?
Co muzu HELL nabidnout :-) :
trochu orientace v linuxu (podle navodu jsem udelal router na UPC, uptime 10 mesicu, kdyz se nepocitaji vypadky proudu), postupne prechazim na Mandrake, ale jde to ztuha.
moji spolubydlici me povazuji za PC guru, ja si to myslim jenom nekdy
mozna budu moct obetovat Pentium 200MMX,192MB/2GB, ISA LAN, SB, VGA, ale nemuzu to slibit.
Tak jsme s Julianem a LSD namerili krasnej signal na Heaven a zapojili HW na routr. Tak ted je to na Rychtation aby se na to nekdy v pondeli podival a zapojil. Jinak jsme otestovali Street Acces. Jak do netu, tak do nasi vnitrni site. Jen nas trochu rozrusili blesky, nemame totiz jeste zapojeny bleskojistky.
Poznamka na okraj. Telecom ted cosi dela, ADSL sice beha, ale pekne zdechle.
Ronjitka 50% OK!, elektronika funguje , teda zkousel jsem to jen na loopback, ale zejtra zkusim ostry sitovy provoz.
Malinka prihodicka: jedna strana fungovala hned po zapnuti, tu druhou jsem ozivoval 8 hodin v kuse - byl prohozenej integrac ve vysilaci a ja jsem si rikal, ze mi jeden chyby a jinej prebejva
No, jeste mi nejaky soucastky zbyly, ale to se stava vzdycky, kdyz neco vyrabim
Vysilaci ledky svitej prekvapive intenzivnim oslnujicim svetlem, pro srovnani asi jako kapesni svitilna s kryptonovou zarovkou
asi vám v pátek otočím polarizaci, tj. na horizontální. lidi na naší všesměrovce mají problémy se signálem a jak jsem zkoumal, tak pokud má hw ap dva vývody, tak by ty polarizace měly být různé.
azzie mě požádal, abych to sem napsal, protože jede někam do pryč.
jinak vám přiděluji ip adresu 10.10.216.119 s C maskou a půjčuji vám rozsah, který nám zbyl 10.10.217.0/255.255.255.0
přístup do czf máte neomezen, na net si choďte po svejch.
Ok, elektronika definitivne chodi, dneska jsem na vzdalenost 1,5m pretahl nejakejch 800 MB. Ta moje karta 3c900 (do PCI s AUI) chodi bez problemu.
Takze je cas na vyrobu mechaniky. Podklady pripravim snad jeste dnes. Bude nejaka session? Potreboval bych proplatit ty bleskojistky
jsem ten, s kterym mluvil Azzie ve stredu. nabizel jsem pomoc se zebrou (ospf, mozna i bgp) a linuxem (ale tady je jiny os, jaxem zjistil :-).
ad. kabel k ronje, myslel jsem ten cca 10-zilovy AUI kabel od 10Mbps ethernetky k ronje. jestli se dobre pamatuju, pripojuje se ronja na AUI.
nemam tuseni, odkud kam vede u ronji koax ... neni nahodou ronja rozdelena na dve casti, jedna u routeru a druha na strese? hmmm. kolega mi tu rika, ze tezko, proto pry musi byt router blizko ronji....