Jeden omyl si hned opravim sam, na jednom AP muze klidne viset deset lidi a ne pet, takze navrhuju prispevek na AP ve vysi 600 korun. Co se tyce konektrivity do netu, okazuju na bourlivou diskusi ohledne plateb za nej
Dr. Martinka (vysoky, vedle finan. uradu Hrabuvka, svetle modre balkony):
00022D0B9455 - kanal 3. - vsesmer s vyzsim ziskem do smeru Vitkovice, Vyskovice
00022D28D107 - kanal 10 - smerovka smer Poruba
00022D214852 - kanal 2 - smerovka smer Dubina
00904BA00FCD - kanal 13 - smerovka smer bazen Vitek
Pro ty ostatni: nez neco "rozsvitite" zmerte si obsazeni kanalu v miste ... na takove ptakoviny jako ze kdyz ma AP skryte ESSID "nejde videt" nereagujte.
Ja bych to info jenom trosku zaktualizoval, jelikoz jsem to cele rozhybal do podoby, ze v prvni fazi se budou pripojovat 4 objekty. na stealth.wz.cz/czfree.php muzete najit i nejake to blizsi info. Momentalne je situace takova, ze jenom cekam na dejva, kdy se domluvi se sousedem na zpristupneni okna pro montaz anteny.
Urcite to pojede na 802.11g, jinak v tom sektoru kde bude signal neni vice mene nic zajimaveho. No o ruseni by ses mel radeji pobavit s breeznetaky. Jinak IMHO g pouziva stejnou sirku pasma jako b jenom je rozdeleno na vice nosnych frekvenci s mensim datovym tokem.
Dneska jsem konecne sehnal souseda s rozumnym umistenim okna i svetonazorem (dokonce bude brat net Montazi nic nebrani. Toz ja to vidim jako otazku dnu, max tydnu!
Mam dotaz ktery tady patri tak z poloviny.Budu kupovat AP,vsude mi rekli ze to jde,ale jeden technik distributora rikal ze to nejde tak ted jsem z toho jelen.Jde o to,ze v PC mam LAN kartu(klasickou),ta bude propojena krizenym kabelem na AP pro nastavovani a pripojeni,coz je myslim jasne.A po otestovani by to melo byt tak ze dalsi klienti by se k tomu meli hlasit bezdratove jako k AP.A to pry nejde tak nevim :-/
ad AA: Einsteine pokud zase ja vim, tak 802.11g vyuziva stejnou sirku pasma tj 22Mhz, ovsem naprosto jinou modulaci. Vis ze behem jednoho baudu muzes v zavislosti na modulaci zakodovat treba i 4 bity.
ad Dejvid: Hezke ze informujes i lidi, kteri s tim nemaji co delat, ja bych jenom pridal, ze jsem dneska koupil i sektor a o vikendu se moooozna bude i vrtat, mam i konzoli, ale chce to rozbrusovacku
add snakefox: Tvuj dotaz je trosku mimo misu ale vzhledem k tomu, ze te v tvem soukromem foru nikdo nenavstivil : samozrejme ze to jde, jenom AP bude nastaveno na point-to-multipoint a clientske zarizeni na infrastructure mod, samozrejme ze BSID a SSID musi sedet ze ano. Jinak vetsina tech AP je bridge, tedy chova se to jako tupy most s IP, maximalne switch.
Vcera jsem to konecne nekde splasil,ale dalo to fusku.Musi to mit funkci Reapeter,koupim Planet,u nej se to jmenuje WSD.Ja totiz potrebuju ten AP pripojit k memu PC krizakem na RJ-45 a bude to fungovat jako AP a kdyz se objevi v okoli dalsi AP(bude muset umet taky Reapeater) tak se ty funkce budou stridat abych mohl pristupovat do obou siti najednou.Prepina se to pry nejak rychlosti 1/50s.
No mozna je,ale pri pohledu na mapu si myslim ze bude asi nejaky cas trvat nez nekdo v okoli bude mit AP na ktery bych videl takze ted budu mit spise tak sit sam pro sebe :-)))
Prosim aby se dalsi konverzace tykala tematu, teda node hrabuvka a primarne AP u dejvida. Pokud to nekdo cte, tak tu hodim nejake novinky.
Co se tyce AP, tak je nakoupeno prakticky vse, vcetne drahych vrtaku do panelu :O . Montovat se melo uz tuto sobotu, ovsem sousede nebyli k zastizeni, takze se to zatim odklada. Jinak dobra zprava, ze jsem se dostak k datasheetu minipci 802.11g modulu, ktere nas ovis pouziva a podle vypoctu to vypada, ze re realne udelat trasu, ktera pobezi na 54mbit, sila signalu pro 54mbit -65dBm, vysilaci vykon 10.7dBm, takze to vypada, ze se nam podari dodrzet i GL. Jinak podle mereni, je realne udelat v budoucnu i 54mbit PtP spoj na mgolema.