ja osobne mam jiny nazor
pouzit to jde a na stole to maka
problem je odpajet z toho tu optiku nahradit to cimkoli jinym co vybudi laser a je schopno bez stejnosmerne slozky (slunce) natvarovat signal.
receno zjednodusene
to ze to nikdo nedela bude z casti v tom ze clock zpocatku stale tvrdil ze stejnosmerna slozka odstranit nejde, no ja nevim ale kdyz se rozhlidnu kolem sebe tak tu vidim alespon stovku takovych obvodu ktere to delaji, ono staci pouzit kondenzator. ale to bude asi tim ze clock je predevsim programator a o to min elektrikar
v kazdem pripade na stole na metr se to slinkne a je to v pohode
problem je spis cas
pouzito bylo asi 6 soucastek a celkova doba stravena na tomhle projektu byla radove kolem 4ech hodin
souhlasim ale nepovazuju za vyhodu budto placeni postovneho radove skoro v tisicich a nebo cekani na soucastky pul roku jestli jsem spravne pochopil jak je to s tema IO
Ja, lasery akorat pasivne chladim a mam zkusenost ze oprecni teplota se pohybuje mezi 20 az 40 C a v teto oblasti by vsechny lasery standartni vyroby mely mit max drift +-5nm od jmenovite hodnoty, vlastnosti vcselu jsem nestudoval. Vykonovy drift laseru 5 a 10mW je v rozmezi vykonu 1-10mW -0nm +2nm.
Dival jsem se do katalogu laseru v cenach kolem 5-10$. Tyto parametry by ale mohly splnovat i lasery z GM za 60,-