Od zítřka probíha ve Zdetíně "LanVíkend"
Program: zejména CS a Q3, ale fantazii se meze nekladou, požívání alkoholických i nealkoholických nápojů, neodborné i odborné diskuze na téma hw - wifi - linux, demonstrace wifi technologie
kontakt: 604531764 - pafka
Nazdárek!!!
Ten Access Point na druhém kanále s MAC 00-02-2D-2B-48-10.... To bude asi ta Italská, že jo??? Jsem ji tady doma bez ex. ant. tak trochu chytil. Jak mám zjístit kvalitu signálu a takové ty věci???
Má vůbec někdo tu klientskou kartu?? Nedal by někdy někdo scuka??? Bych to chtěl nějak testnout......
Co si myslíte o té PCI kartě od SMC (54Mbit)??????? Hodí se za 16kil?????
Ahoj,
Italská jede na 13. kanále, ONE na 7. kanále.
Na obou AP je povolen ESSID - měl by se vám objevit:
one.pv.czfree nebo italska.pv.czfree.
MAC adresy si opíšu a můžu dát vědět, ale s velkou pravděpodobností se budou měnit. Proto bych byl radši aby se každý snažil zachytit na ESSID.
Omlouvám se, že se ozývám sporadicky, ale co letos od června vyvádí moje zdraví, to je unikum. léto pomalu končí a já mám hotovou ani ne třetinu toho, co jsem chtěl. snad ještě stihnu dodělat reprobedny a nějaké malé opravy, ale na výměnu motoru asi už nedojde. snad aspoň tu sí? dokopu ze svého pohledu do funkčního stavu.
Co to navrhoval yenik - udělat nějaký návrh (rozumněl jsem ) IP sítě pro Smržice. Myslím, že zatím není třeba. jakmile se lyon ozve, že potřebuje IP adresy, dám mu nějaký rozsah. V každém případě, prosím, všichni počítejte s přidělováním IP adres (třeba podle MAC adres). Až nám totiž dojde těch 256 adres - a ty dojdou - nebo někdo bude potřebovat místo 32 adres víc, pak se bude muset přečíslovat. a dělat to ručně u každého zvláš? nebo na jednom místě (AP ??) je velký rozdíl.
...... a sakra..... co jsem to teda objevil za kompl???
Hele, kolik stojí nejlevnější redukce toho konektoru na ext. anténu a koaxu???? Dá se to vůbec v PV koupit??? Dělal si někdo z vás tu anténu z plechovky??? Vyplatí se to??? Nejsou lepší ty od výrobce?????
No vidis, ja pouzivam nejakej trochu vylepsenej biquad a k tomu 25 (slovy dvacet pet) metru kabelu a chytam toho tolik Ale to bude hlavne zpusobenou polohou, pres namesti jde proste skoro vsechno. Ale to fakt nechytnes VUBEC zadnou sit? A nemas nahodou tu antenu nasmerovanou do kosmu?)) Ale vazne, nemas tam nekde neco blbe pripojene? Pokud jses ve meste a mas antenu na strese, coz predpokladam, mel bys neco chytit, vsimni si, ze chytam napr. i ONE (sice slabe, ale chytam) a to nejsem nasmerovanej na OP (jak jsem se dozvedel, zde je AP ONE)!
Jinak kartu mam klasika XI 626, operacni system momentalne Linux, ale zkousel jsem to i ve Winech a NetStumbler mi toho taky spoustu chytal,ale nemuzu si pomoct, linux to umi lepe a jasneji zobrazit Bydlim na namesti, takze na Tylovu to mam odhadem pul kilometru.
Ted me jeste napada, on ten muj biquad mozna nebude moc smerovej, mozna ta tvoje MMDS bude vice, coz je mozna duvod, ze ja toho chytnu tolik (ale jak jsem psal, hodne slabe).
No teda........ ten Infos to má tady teda pěkně rozjetý. Chytil jsem už celkem tři PC...... z toho dva jsou bez popisu (ESSID).
Jak to mají vůbec u toho infosu zabezpečený??? Co kdybych použil stejný parametry jako má kámoš, který používá ten bezdrátový internet?? To nemužou ani poznat, ne???
A k tomu městu....... jaká rychlost je k dispozici??? Kde jsou nějaké podrobnosti???