Co se tyce tech OSPF id, tak jednak a) momentalne mi nefunguje mappersky nahled Prahy - nevim proc, ale je to na dvou ruznych strojich... b) i kdyz to fungovalo, tak vektorove vykreslovani fungovalo jen pro OSPF cloud 10.10.0.0; jestli uz to mapuje vsechny cloudy, je to super - ale na to by musel mit mapovaci engine nejaky P.o.P - Point of Presence v kazdem OSPF clouddu, ne ? ovsem samozrejme, jina moznost je postupne traceroutovat vsechna OSPF ID z nejakeho centralniho , ale tim se zase asi nezmapuji ruzne pripadne "radialy"...
Myslim, ze by bylo vhodne na predni stranu tricka dat nejake logo, ktere se pak uz bude dale pouzivat i jinde (at uz se shodneme na jakemkoli logu). IMHO jde predevsim o to, aby se lidem "vrylo" do pameti, ze nejake CZFree existuje a aby si to logo s tim asociovali. Takhle se vetsina lidi na to tricko podiva a rekne si, ze CocaCola vymyslela zas nejakou novou limonadu . Myslim, ze podobny odlehceny motiv by mohl byt klidne na zadech toho tricka, ale tam uz je ta mapa...
Vzhledem k tomu, ze na to kazdy bude mit jiny nazor, tak by to chtelo pockat jeste treba 1-2 tydny, co se tu sejde za navrhy, nekam je vystavit a udelat hlasovani.
No můj názor je zas takový, že trička jsou spíše od toho, aby se lidem líbily a aby se v nich dobře cítili. Přece si nebudu to tričko kupovat jen kvuli tomu, aby se ze mě stala chodíci reklama...
Když ho budu nosit, bude vidět, že patřím k této komunitě - to IMHO uplně stačí. Dotyčný se zeptá: "A co že to vlastně je?". Pak mu odpovím.
Návrh dělám takový, který bych na sobě chtěl nosit. Mohu se pokusit spáchat i nějaké to logo, ale to je věv poměrně zdlouhavá a nevím jestli mi vyjde čas...
Navíc není easy ho prosadit. Každopádně jsem pro čekání i pro hlasování.
Dobře. Uvidíme, jaký názor mají ostatní na přední stranu (klasické logo | nadsázka) a pak se něco takového může event. použít na záda. Když nebude žádána mapa (IMHO dobrý nápad, ale pořád se mění - já bych byl spíše proti mapce...).
To logo samozřejmě nebylo myšlené jako seriozní Moc se mi do něj nechce. Hodnotí to moc lidí...
Nemuzu si nerypnout .. na 'oficialnich' trickach CZFree bude mapa spoju na zadni strane?
Proc bych v Ostrave chodil s trickem, na kterem bude mapa spoju v Praze!
Rikejte tomu 'oficialni prazska' tricka
Ahoj,
dovolte mi abych osvetlil par dotazu, ktere se kolem CARLOSova prispevku tahnou:
-) tim NODE ID CARLOS mislel OSPF NODE ID, coz je polozka v mape, kterou muze editovat administrator uzlu s pravy mapper. V mape vyeditujete svuj nod, zadate IP vaseho routeru na kterem bezi OSPF a po nejakem case se v mape obevi vektor, ktery ukazuje linku od partnera k Vam.
Vec ovsem neni tak jednoducha jak se zda, protoze kdyz vezmeme treba PC na kterem bezi OSPF s WIFI kartou a na druhe strane linky hardwarovy ACP, lze sice ACP do mapy zahrnout, ale nikdy nebude na mape videt linka. Prave z toho duvodu ze na HW ACP si nerozchodime OSPF.
Muj nazor na vec tedy jest, spolehat se na mappery, ze zadaji linkove partnery spravne a linky v mape nechat na HUMAN obsluze a nikoliv na OSPF. CZFREE je totiz jiz rok v Pruhonicich u Prahy ale nikdo to temer nevi protoze to do mapy nijak nedostaneme..... Jedine ze bychom tam dali pocitac ale to nemuzeme .
A co to logo na stránkách czfree.net? Nebylo by dobré, než se budou jakákoliv trička dělat to logo definitivně odhlasovat?? A pak ho používat všude? Než mít na stránkách a tričkách různá loga - pak je smysl těch triček poněkud zamlženější (ok, budou chránit před sluncem naše těla). BTW - abych trochu přispěl jiným názorem, myslím, že to Deu-logo je lepší než Ninjovo - je takové modernější. A to logo na stránkách by asi stačilo trochu vyčistit a vyhodit z něj to "dot" a nahradit vobyč. tečkou.... No, na závěr návrh - vyhlásit uzávěrku návrhu log, a pak anketu. Co myslíte?