pro _rg: já jsem s GTS jednal taky a myslím že jsem dosál velmi slušných úspěchu, ale mohu ti zodpovědně říct, že ta cena bude přinejlepším kolem 10 000 - 12 000 za dvoumego.
porovnával jsem nabídky 4 poskytovatelů a osobně jsem si vybral GTS kvůli kvalitě, ceně a pokrytí. jinak cenově jsou nabídky víceméně na stejné úrovni ( za portovou konektivitu)
ja osobne bych radsi zustal u contactelu ale to bude tim ze jedine s nima mam zkusenosti a samozrejme dobre nebo lepereceno vynikajici ale to bylo jeste kdyz sem delal na CP
Vidim ze vasne nekterych opet planou
Pockejme az budou vsechny smlouvy na stole a pak si vybereme. Co se tyce GTS tak to bylo kontaktovano uz tak dva tydny zpatky (Mgolemem), a pokud vim zatim z nich nic kloudneho nevypadlo ..
Protoze budu realizovat spojeni z Ostravy do jedne vesnice, a chci to udelat z VSB, rad bych vam nabidl moznost odberu garantovaneho dvoumega za 9.500 bez dph. Dostanete ode mne ethernetovej kabel, ktery si muzete strcit kam je vam libo... podminky jsou standartni jako u kterehokoliv jineho providera.
Dostanete to same co u kterehokolivj jineho providera.
planovana konektivita je az 60Mbps protoze se z VSB bude tahat konektivita do Kopru, FM, NJ, a RpR. navic budou tyhle mesta mit jeste svoji druhou konektivitu.
Nejde - pokud se to za poeslednich par dnu nezmenilo. Pokud mam spravne informace tak jeste neni pripraven box co to propojeni udela (tzv. VPN Koncentrátor). Jestli bude/nebude VPNka k dispozici i pro studenty to nevím. Ten typ VPNky používám (pro přístup do TUONetu z Internetu) a tak vám alespoň trochu řeknu, jak to funguje:
VPN klient je sw od CISCO (jak pod Win tak pod Linux), instalace je většinou jednoduchá. Používá to docela (docela dost) silnou šifru.
Problém té VPNky je, že "spolkne" celý interface, takže po jejím spuštění se nedostanete prostě NIKDE (spolkne tu sí?ovku, přes ketou jde do inetu) = po připojení VPN se nedostanete ani do CZFree... (možná se to povede někomu vyřešit, mi se to nepodařilo. Kompletně si to po dobu aktivity upraví konfiguraci sítě k obrazu svému (DNSky....).
Bude vubec jeste nekdo mit o inet zajem?? Podle me si to uz spousta lidi vyresila pres adsl...ktere je ted rychle a zatim i bez limitu. Navic pri vice lidech to vychazi na smesne mesicni poplatky! Takze jak to tedy vypada? Kdy, za kolik, od koho??