Ceny mezi stovkou a dvema vypadaji zajimave, vic uz by se mi moc nechtelo... Btw. Je k tomu ASDLku taky nejake IPcko viditelne zvenku...? Aby se kdyztak dalo tunelovat, protoze pristup na muj stroj zvenku by bylo alespon pro me dost velky plus.
Jinak jsme zrovna uspesne sehnal BPW43 :-), takze jdu pokracovat v bastleni.
K tem dalsim lidem - pred necelym rokem se mi ozval jeden clovek pobliz, ale pak jsme nejak nemel cas, takze jeste uvidim, jaka bude situace. U nas v panelaku je kabelovkovy inet, takze asi moc zajemncu nebude, ale nekdo, komu se ta tisicovka za kabel zda moc (jako me :) treba jo. Kazdopadne bych nejake vetsi pruzkumy delal teprve az budu mit funkcni alespon jednu linku. :)
S cenou to vidim maximalne na 3 stovky, ale jak se pripoji vic lidi, pujde dolu..
IP'cko viditelne zvenku je, ale sem-tam se muze menit. Nastesti to neni casty jev (asi 3x do roka). Tunel by taky nemel byt velkym problemem. Ja sam to resim tak, ze mam na serveru pusteny FTP na ktery se dostanu jak zvenci, tak zevnitr.
Jojo, funkcni linka je zaklad. Co treba napred otestovat WiFi spojeni?
Wifi je z my strany trochu problem, bot 7 pater na strechu a nevim, kde (za co :) bych sehnal odpovidajici kabel... Mozna by se to dalo domluvit s jinymi lidmi kolem v panelaku, ale nevim nakolik je to rozumny, bot elektroniku Ronji (obou stran) uz mam a jak pevne doufam, tak je i funkcni. (Testovani v plnem provozu zatim nebylo provedeno kvuli sabotazim ze strany sitovek. :) Takze bych to videl tak, ze instalace wifi by byla jen ztrata casu a bude jednodussi dodelat tu mechaniku a jet rovnou na optice.
máme tu 2 potencionální koncové body popř. AP .... vzhledem k mapě myslím že by se AP hodila v této lokalitě víc. Výhled ze strechy kol-dokola nebo "pouze" terasa severně jen asi 30° a jižně (Barrandov) taky tak. Kdo jste schopen a ochoten se jakkoliv (nejlépe finančně a technologicky ) podílet, budu rád, když se ozvete. Nejlépe na tel. 605924478. Filous!
No jelikož se moje finanční situace vcelku dost změnila (k horšímu), nevim, jak to bude s nákupem antény, každopádně nafotim ty fotky a jakmile je nějak zpracuju, dám vědět, kde budou k náhledu. To nám dá alespoň čas to všechno dobře zorganizovat. Filous