Myslim, ze spousta lidi tu planuje spoje Ronjama. Ergo by bylo dobry udelat nejakou prinjmensim manufakturni vyrobu. A no ty by bylo dobry vedet, kolik se toho bude delat. A kolik je kdo ochoten za to zaplait. Cena za meterial je podle clocka cca 3000Kc na jednu linku, cili 1500Kc za Ronju.
Takze:
mel bych zajem o dve linky (4ks)
cena za kus s praci by me potesila tak kolem 2000
(upozornuju, ze naprosto nedokazu odhadnout, jestli je to realny!)
Jestli se nepletu tak ronja pouziva AUI rouhrani. Je nejaka cesta, jak to pripojit na notebook ? Existuje nejaka vec pripojitelna k notebooku, ktera by mela AUI rozhrani ?
AUI maji nektere aktivni sitove prvky, ale nevim zada si budou rozumet s ronjou....
Sice to ztraci na mobilite a pohodli (napajeni/ups), ale melo by to fungovat.
Krabicka, ktera ma na jedne strane konektor na koaxialni kabel, pripadne RJ-45 (twisted pair - UTP) a na druhe AUI se jmenuje TRANSCIEVER a da se sehnat v obchodech se sitarinou (zridka) nebo v bazarech.
Psal jsem autorovi ronji,jestli by misto vysilaci diody a cocky nesla pouzit Laser dioda,ktera ma cocku v sobe.Napsal mi,ze by to prej asi nefungovalo.A na prijimac by stacila nejaka parabola z auta.co vy na to?
Ja myslel tu parabolu na PRIJIMAC,ale tam je zase problem s malym prijimacim uhlem fotodiody,ta parabola by musela byt malo kulata,coz ta ze S120 neni...jinak v debate o ronje 10 metropolis jsem napsal neco o LASER LED
No ja sem uz delal neco podobnyho, ale jenom laserovy propojeni pres serialovej port, soucastky me vysly celkem na 300,- , bylo to propojeny pres laserovy ukazovatka, a dosah to melo 500m, pokud by byla potreba vetsi vzdalenost, tak se da koupit spesl laser s optikou za 900,- kterej je hodne presnej, ma dosah 2500m s minimalnim rozostrenim, ale zase je to jenom pres seriovej port, takze to prenasi rychlosti 9,6kBps. Jinou konstrukci, pouzitim spesl laseru a rychlejsi optosoucastky by se to dalo urcite pripojit na sitovku a prenaset data na velkou vzdalenost velkou rychlosti a hlavne levne
Zdravim,
prosim muzete mi nekdo trosku osvetlit co je rozhrani AUI, a pak hlavne jak se pripoji RONJA k PC a jak se nakonfiguruji obe strany ? potrebuju sesitovat dve PC zhruba na 600m a Ronja se zda jako dobre reseni, ale ackoliv jsem patral tak mi stale neni jasne jak to vlastne funguje. Predem moc dik za info. s pozdravem Filip