diky za info, kouknu se na to ale stejne bych potreboval pomoct. Ten daemon je pravdepodobne WU-ftp je to jako balicek ve wispu. Pokud by nekdo vedel jak toto nastavit, necht se ozve. Predpokladam ze se musi neco jaka chroot neco napsat do /etc/ftpaccess ale jiste to nevim,.
DHCP
- ve wispu je primo dhpcd demon (neni treba dalsi balicek), staci jej spusti z vhodneho souboru, ktery se interpretuje pri startu (tj. pustit /etc/init.d/dhpcd start). Aby spravne bezel, je treba nastavit parametry v /etc/dhpcd.conf.
DG
- obcas se mi stavalo, ze DG se nastavovala jinak, nez jsem chtel. Zjistil jsem, ze to bylo diky klientu DHCP na jednom z rozhranni, ktery vse automaticky nastavoval podle toho, co dostal ze serveru. Pokud nepomuze manualni nastaveni pres menu, tak se too da vzdy zachranit pridanim par radku /etc/network/ifup.local To je i soubor, kde se nastavuje FIREWALL, per IP shaping a podobne.
NOVE BALICKY
- ti kdo chteji jednoduse pridavat nove balicky, tak mohou asi nejjednoduseji ucinit pomoci scp (winscp). Staci je nakopirovat do /var/lib/lrpkg/mnt, kde je vetsinou namountovan zdrojovy disk. Pak staci jen edit syslinux.cfg ...
DHCP server jsem rozchodil, funguje spravne: 'problem' byl v tom, ze pri restartu sitovych sluzeb (volba z menu) se spusti nova instance dhcpd, ale neodpali se ta prave bezici. Potom mi bezelo hodne dhcpd ktere se praly. Takze staci si dat pozor aby ti bezel fakt jenom jeden dhcpd ... (prekvapive zjisteni
Jestli je dhcpd primo ve wispu nebo ne nevim (nemam posledni verzi), ja tam balicek pridaval, mozna zbytecne.
Vykon reguluji tak, ze mam v cronu kazdou hodinu
iwpriv wlan0 writemif 62 100 (cisla podl deu)
jestli to fakt reguluje nevim, ale doufam, ze jo
tim, ze je to v cronu, tak jakykoliv reset karty neva - do hodiny je vse jak ma byt ...
O regulaci vykonu toho moc nevim, na to jsou tady chytrejsi. nicmene si nemyslim, ze registr 62 a hodnota z wavemonu jsou totez - kdyz jsem zvysoval hodnotu tohohle registru, tak od urcite hodnoty se mi zacaly ztracet pakety - z toho jsem usoudil, ze to nejaky vliv ma. ale jak rikam, nevim, rad se poucim.
Mam tady mensi problem. Kdyz do adresare /ftp/lib nakopiruju knihovny a do /ftp/bin soubor ls tak ftp normalne funguje a pri prihlaseni anonymouse se mu zobrazi vsechny adresare ale i kdyz nekolikrat ulozim konfiguraci tak se po restartu vsechny soubory z adresaru /ftp/bin a /ftp/lib ztrati, ostatni soubory ktere jsopu napr v /ftp tam zustanou, poradte prosim nekdo co s tim.