Tak se mi podarilo zprovoznit wewimo, http a ftp server takze uz mi asi nic nechybi jen bych potreboval zjistit jak se nastavi ftpchroot pro anonymniho uzivatele. potrebuju v podstate to aby se pri prihlaseni na ftp otevrel rovnou adresar pub.
Jde to vůbec u tohoto ftpd nejak nastavit?
S tím upgradem fw u Prismu na 1.7.4 máš pravdu jen částečně. Hostap který je ve WISPu s ním sice nejede, ale docela dobře s ním funguje patchovaný hostap, který byl v tomto threadu někde zmiňován.
Na XI-626 s fw. 1.7.4 a s tímto hostapem jsem se bez problému připojil pomocí jiné XI-626 i pomocí jakési karty postavené na ADMTek 8211.
Nepovedlo se mě pouze připojit pomocí hw AP v módu AP-client, které bylo postavené na chipsetu Atmel (SVEC FD-18111A), ovšem podle lidí z i4 to ani jít nemá.
taqk preci jsem neco nasel, potreboval bych pomoct s rozbehnutim smtp serveru pod wispem. Stahnul jsem si balicek smtpd-1.lrp a jeste dalsi 3 se stejnym jmenem ale ruznou priponou .list .version help, vsechny balicky jsem nakopiroval na router a zapsal do syslinux.cfg ted jen nevim jak se smtpd konfiguruje. Po napsani smtpd do bashe to neudela nic a pri smtpd -? vypise argumenty ale z trohohle nic nepoznam
pokud ma nekdo zkusenosti s smtpd pod wispem, privital bych pomoc
smtpd som neskusal, ale na jednoduche poslanie mailu z prikazoveho riadku - scriptu - je tam prikaz mail ....
predtym treba nastavit nieco v /etc/POSIXness.conf ...
diky za odpovedi, potrebuju posilat maily z pocotace v subnetu na router kterej je odesle tam kam potrebuju coz dela smtp server, pokud exim umi totez tak mi naprosto staci.
tak jsem stahnul a nainstaloval exim, potreboval bych helpnout s konfiguraci, je to srozumitelnejsi nez to co jsem tam mel predtim ale nerozumim tomu. primary hostname musi byt stejny jako urcity zaznam nekde (napr v /etc/hosts)? nebo to muze byt cokoli, potreboval bych nejakej funkcni konfigurak nekoho komu to jede nebo nejake stranky s manualem.
jeste tu mam jeden problem a to ze kdyz napisu exim do bashe tak to napise: exim: error while loading shared libraries: libdb.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
nevim jestli se to napravi po konfiguraci nebo po dalsim rebootu.
Mate nekdo zapnuty WEP? Dneska jsem to zkousel, nastavil jsem ve WISPu EncryptionMode na Restricted a EncryptionKey na 6D:61:72:69:65 (marie), ale klient se nemuze pripojit, i kdyz zadavam spravny klic.
To Vic: Cau tak uz to chodi, vsechno jede nadherne. Dik moc
POtreboval bych jeste vedet kam exim uklada maily pred odeslanim kdyz je dostane od mail klienta. Je to nejaky spool directory ale potrebuji vedet ktery to je abych do nej namountoval kus nejakyho vetsiho hdd protoze ta partition na ktery mam wisp moc velka neni a tim padem bych nemohl odesilat vetsi soubory.