Chtěl bych se zeptat, zda bych se mohl v případě že bude nod Kunratice1 v provozu eventuelně připojit. Bydlím nedaleko, v ulici Nad Rybníčky přímo na křižovatce s ulicí U zám. parku. Umístil jsem nod Forestman na mapu. Ve wireless technologii se ale moc nevyznám, chtěl bych se proto zeptat na pár věcí. Jednak, na kolik by mě asi přišlo zařízení pro připojení, jaká by asi byla průměrná a minimální rychlost a kolik by to připojení zhruba stálo. Bude to dost stabilní i pro intenzivnější využití - stahování dat a hraní on-line her? Děkuji.
Planuje se AP na vezi Kunratickyho zamku,vsechno momentalne stoji na nedostatku myho casu.Ale kdyz vydrzis tak by se ti to mohlo hodit vic,podle toho co pises.BTW:Obyvatele "ZAPADAKOVA" spojme se!!!!!!
Chci pritahnout signal odkudkoliv, a potom ho poslat vsesmerovkou kamkoliv.
Koupit konektivitu 64kb za 300Kc podelit se o ni.
Az nas bude moc a nebudem se bat vlka nic
tak prikoupit drazsi a rychlejsi pripojeni.
Uz bude hotova vsesmer Sterbinovka.
Takova 1.5 m dlouha stangle co pry bzuci
i 5km proti sobe pres ocean. Jsem zvedavej.
Abych ji potom nemusel pouzit jako hromosvod.
Testovat a testovat.
ADSL v Kudrnaticich nebude dlouho, mozna az zasedivim.
A UPS to same, pry az bude kanalizace. Hmmm?
To chtej posilat televizni signal takhle ?
Naposledy upravil Martin Von Dr 01.10.2003 v 08:29
Konektivita se vzdycky nejak sezene v nejhorsim se koupi od nejakyho kamenika.Spis de o to ze by to chtelo to AP umistit nekam kam na to vidi celej Zapadakov.Dalsi alternativa je neco pasma nasosat v budoucnu z budujiciho Node v Nechvilove na jizaku.Zkratka je tu hlavnim problem ten pitomej park.Navrhuju si tam vykecet wifi koridor
Ted jsem mluvil s Bleaderem, jeho MAC na Ehamnet 1 jsem nasel
ze skenovani. Vecer budu ladit, takze je na 100% zajistena
konektivita do CZFree a I-netu.
Do soboty bych to chtel vyzarit do eteru protoze pak je INVEX
a pak snih a ledy a nastrese to klouze atd.
V sobotu budu zkouset taky smazit skrz ten les do sokolovny.
Tak sem konecne pripojnej .Tedka to chce doresit zasadni otazky ohledne rozvoje CZFree v Kunraticich . Podme se nekde vsici sejit a nejak to dat do konkretniho tavru a podoby.
11.10.2003 v 22:46
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
vidim jasajiciho Martina, dnes se ke me pripojil. Jeste nastavuji DNS pro jeho novou sit. Vyrobily jsme quatro quad. Miri z AP Zlesicka na kunratice. Zisk ma asi 10 dB. Pomerne porovnani vucim memu obyc quadu ma signal 66/92 oproti puvodnim 59/92.
Trosku me stve, ze u "Node in testing" nemohu dat link na ktere AP je pripojen.
2frogale
Takze skenovani zdruhe strany, z hrnčíř negativní muj quatro quad
je na tu vzdalenost absolutně nedostatečnej, skusim si pučit nejaký
21-24 síto a vemu to ještě jednou, sním bych měl chytat i eHAMnet
(před XX měsícema jsem ho chytal skvěle nedavno ho přestavovali
a tak ted nevím)
Budoucí plán pro Prahu 4 je takový, že vzniká cloud jspoj (AP ZPNet, AP Arnarfjall či AP Fingol, dále AP HELL- RIK a Heaven, dále pak AP HELL-RIK >>> AP HELL-LSD >>> AP MIXICEK >>> AP RADON) a ten se časem pomocí bodu AP Fingol propojí s eHAMnet a dále ještě někam, kam to má eHAMnet. Na heavenu je rozvětvení na K2 a HOSTIVAR.
Martine, vidíš na ZPNet a na HELL APčka, případně MIXIček nebo na kolej Volha ?
Vše najdeš v monitoru, vhodným filtrováním se situace vykreslí poměrně dost přehledně.
jspoj je cloud definovaný ve faq, koho kontaktovat kvuli prideleni ip prostoru.
Důležité body opakuji:
Fingol
Mixiček
Public AP Kunratice
HELL-LSD
HELL-RIK
Zatim mluvim jenom o tom co je videt od me ze strechy.A to je kolej Volha zbytek sem bez naroku.Ale rek bych ,ze mista o ktery usilujem (strecha zakladni skoly v kunraticich a strecha mistniho zamku ) maj viditelnost hodne dobrou,takze este nemuzu vyloucit ani ty zbyly moznosti.Zejtra dem za starotskou aby podporila nas navrh.Pak budem chytrejsi.Budu prubezne informovat.
Reditel v kunraticich mne puvodne chtel vyhnat.
Zkusil jsem diplamiticky zpusob jednani a
ejhle diskutoval jsem s nim hodinu a pul.
Za 14 dni nam s Martinem da vedet jak se na to bude tvarit
starostka. On sam nechce bez svoleni nic podnikat.
Pristi tyden jdu jeste do skolky jednat s reditelkou
a zaroven pristi tyden budu jednat o koupi kominu na chodove.
To by bylo super si koupit vlastni KOMIN . To nema ani EUROTEL.
Jo konexe to je potreba.
V jednani je take Volha, to zkousi Petr.
Mame jeste dalsi moznosti jako panelak u Mikrobiologickeho ustavu.
Proste az se vratim z dovolene tak polezu po strechach.
Uz se tesim az se to rozbzuci.