ne, rozdilne kovy opravdu nevadi... nenejvyse to muze snizit trvanlivost,
protoze ve vlhku se vytvori galvanicky clanek a protekajici proud kov
"rozlepta", ale mikrovlnam to je fuk
Může mi někdo říct, jakej vliv maj hlavičky šroubků uchycující N konektor k plechovce na zisk plechovky? Jde mi o to, jestli se mám trápit s nějakym systémem, jak to vevnitř uchytit co "nejhladčejc", nebo ty 4x2mm vaděj tak málo, že nemá cenu se tim nijak zabejvat. Dík
ne nemá to moc velkej vliv... pokud nebudou mít hlavičky víc jak 5x5x5mm... tak nic nepoznáš... ani nezměříš :-)
jinak sem testoval paraboly:
1. středová 70cm
2. offset 80cm
3. stará rezavá poklice od hrnce na prádlo 70cm
normálně sem pouzil plechovku od ředidla 107mm dlouhou s průměrem 85mm do ní sem přišrouboval N konektor a jako sondu použil tyčku cínu po zkrácení dlouhou nakonec 29mm a vzdálenou od dna 35mm...
při ozařování středové a offset paraboly byla plechovka na stejném místě jako původní ozařovače... při zkoušení doladění +- 5cm dozadu a dopředu to nemělo vliv... jinak obě paraboly měli stejný zisk...
na dvoře se válela stará poklice, tak sem ji taky otestoval i když je téměř plochá nebo jenom jemně parabolická, jde hlavně o tu velkou odraznou plochu, že :-)
po vychytání ohniska tedy vzdálenosti ústí plechovky od středu paraboly (poklice 37cm) sem žasl nad výsledkem!!! stejný jako obě paraboly!
Zdravim vsecky, prave jsem po tydnu prace zkonstruoval a vyrobil 65cm parabolu dle Krovaka a musim rict, ze je SUPER Jeho excelovsky vzorecek uz pomuze tim ze nemusite nikde nic pocitat. Vzhledem k uhlu vyzarovani plechovky je ohnisko nad parabolou 27cm(muj navrh), tedy celkem blizko, tak ohnisko neni tak kriticke. Na slunicku mu delala kolecko zhruba 4-5cm velke, takze idelani(do plechovky se to trefi rozhodne). Spojuji se na vzdalenost 4km proti 15db sektorovce(nebavme se zatim o limitech..urcite jsem mimo..ale je to odlehla vesnice, kde nic takoveho jeste neni, tak to zatim nic nerusi) a mam signal quality 40 a strength 33, celkem to bezi pekne. A chytam se i na vysilac 6.5km vzdaleny(vsesmerovka), kde se 14dbi nechytala vubec. Takze predpokladam, ze to ma kolem 20db, mozna i vice. Prave mi na tom schne bily lak, tak to du namontovat na strechu. WIFI trikrat ZDAR!!!
Mimochodem, vsimli jste si, ze u offsetky stredovy paprsek zarice, tj. ten co vychazi z plechovky presne prostredkem, nedopada doprostred mezi horni a dolni kraj offsetky?
Je to tak, a je to spravne - viz obr.
To se tady zase vykecavam, misto abych sel radsi spat.