Upozornuji, ze ty ovladace nekdo nekde zbastlil v rijnu 2002, jsou k disposici pouze jako binarka pro jadro 2.4.18, ktere je stare, obsahuje alespon jednu velmi nepeknou bezpecnosti chybu (ptrace) a podporuje tusim WE13, takze nic moc. Ten binarni ovladac nepodporuje skoro zadne funkce z wireless-tools, neumi AP mod a dale se zrejme nevyviji. UZ je mam docela dlouho, zkusel jsem je s jinak vybornou kartou TEW-310PI a byl jsem velmi zklaman. Trendware mi taky sliboval, ze ty drivery budou nejspozdeji v Zari2002, pak v Lednu2003 a pak mi poslal tohle :( pravda alepson se zakladni dokumentaci.
Shrnuti -> Pokud pouzivate Linux, poridte si XI-626.
casto se stane, ze se objevi karty ruznych vyrobcu, ktere laice mohou pripadat stejne, protoze maji stejny chipset. Na to pozor, takove karty se mohou znacne lisit v kvalite, protoze casto si kazda firma po sve resi vystupni stupen.
Napriklad stare DLINKy s chipsetem PRISM2 jsou jedny z nejhorsich - nejmene citlivych karet s PRISM2 chipsetem, co jsou na trhu. Nejlepsi byla moje oblibena XI-626.
Neplati to vzdychky, treba HWAP TEW-310ABP/X je do sroubku obslehlej DLINK, akorat tam maji pameti od jineho vyrobce.
Shrnuti - nejdriv si ty karty/HWAP zmerte, porovnejte s necim jinym a uvidite.
Myslim,ze drivery budou pod linux a hlavne jde o to,ze se tato karta chova velmi dobre ve windows,myslim tim citlivost atd.Co se tyka linuxu,tak tato karta nam bezi spolehlive jako client a nebyl s ni jediny problem.Vsem ji doporucuji jako stejne hodnotnou kartu jako je Zcom xi626