A jeste jeden dotaz, v biosu mam nastavene vypinani disku po minute. Kdyz po startu zajedu do BIOSU, tak se disk po minute opravdu vypne. Ale po bootu WISPu disk stale jede i kdyz se nic nedeje. Jednou se mi po cca 5 minutach vypnul, ale pricinu jsem nenasel. Zkousel jsem umount /dev/hda1 ale nejde to pro "busy device". Neresil nekdo podobnou vec ? Vypinat disk rucne se mi nechce :(
o vypinani disku jsem taky pred casem uvazoval (pak jsem na to spokojene zapomel) - ale nebude lepsi ho ted pres zimu nechat tocit at nezamrza? Prece jenom nevim kolik toho muze P100 vytopit ...
(nebo pockam az mi ten hdd konecne zdechne a koupim CF kartu)
Jasne, ze kdyz mas router v kuchyni, tak nema cenu nechat disk bezet - ja mam stejny disk vedle strojovny vytahu a tam at si dela kraval jaky chce
Navic predpokladam, ze v zime nebudes mit v kuchyni -15C jako ja na strese (no, tolik teda v Praze byva tak 3dny za rok) a premyslim jestli zastaveny disk nebude mrazem trpet vice ... ale to uz neni o WISPu a jako takove to asi patri do jineho vlakna.
Právě že WISP nejede jenom z RAMky, do RAM se rozbalují jenom balíky .lrp, .cfs na disku zůstává, jenom se přimountuje. Nedávno jsem experimentoval s WISPem na 40MB disku (rok výroby cca 1990), který je při čtený hlasitý asi jako disketová mechanika. A bylo slyšet jak zahrabal, když jsem se připojil telnetem.