To s tim prism mislim važně - byli jsme tam u stanku a ptal sem se na podporu linuxu - oni mi s klidným srdcem a usměvem na tváři řekli že to má prism 2,5 tak drivery jistě sou !
No tak sem si řek - asi vědí co prodávají a kdyžtak jim to vomlatím vo hlavu - kartu sem ještě neskoušel ale vim že když sem si pustil live distrošku Knoppixu tak 626 chodila v pohodě a tahle katra se nedetekovala - drivery sem neinstaloval !
asi tě mate to SMC alias MNW2BPCI - to proto že u stanku sem se ptal na tu SMCčkovou a oni mi řekli že tam mají to samé ale od jiného výrobce ! no moc stejné mi to nepřipadá !! a tak mi nabidnuli tuhle MNW2BPCI a ze tahle ma podporu na linux s prism 2.5 !
Uf to? vše
Ta karta NEMA prismu.
Se koukni do driveru co to je. Je to ten Ralink, at uz je to co chce.
Bych rek ze to bude realtek.
Radsi priste kdyz budes neco prohlasovat tak si to over a prodejcum never. Kecaj, ani nevi co je to prism.
Maley dotaz : a skoušel někdo ty drivery ? Jak mu fachá atd. ?
jestli to umi SW AP (ale to pochybuju) a jestli je to stabilni pod linuxem ?
Prodejcum uz ted neveřím !!
Díky za info - sem zas o něco chytřejší :-)
Tak jsem si tu kartu na INVEXu taky koupil jede dobre. Testoval jsem ji pod W98 a XP a taky castecne pod linuxem. Dle meho nazoru je srovnatelna s IX-626. S hostap mi to ale nejelo! Tudis
to asi mit prism chipsem mit nebude a ma to, jak je videt z popisek
na chipu ralink(nebo ralan, ted jsi nejsem jist, nemam to pred sebou). Pod linuxem jsem zkompiloval ovladace ktere jsem stahnul nekde na inetu vcetne nejakeho nastavovaciho programku, ktery
je pro Xka na nachlup stejny jako ten pod WIN.(pozn. dodane
ovladace z CD se mi pod Mandrake 9.0 nepovedli rozchodit). AP
se 626 a hostapem mi to naslo a asociovalose to tam. Tim jsem
zkoncil, neb na APcku mam DHCP a na tom linuxu co jsem to testoval nemam DHCP klienta, tak jsem ping netestnul, ale podle vseho by to uz problem nebyl.
Ale ping pod WINama to ma mensi jako 626ka! V nejblisich dnech
ji dam jako klienta proti hostap do nonstop provozu, tak se uvidi.
Mirek
16.10.2003 v 08:38
MaD
Newbie
Re: XI-626 vs MNW2BPCI alias SMC od wifishop.cz (z Invexu)
Dnes jsem koupil taky tudle kartu primo ve Vanconetu a ten clovek mi rikal ze je plne srovnatelna s prism 2.5 nikoli ze je to prism 2.5 coz je ostatne zjevne uz z pohledu na chip ale mozna ze na invexu byl jiny prodavac ktery tomu nerozumel ale i to se stane kazdopadne ovladace pod linux jsou a primo od vyrobce takze by se i stabilita mohla konat i kdyz ...