Zdravím,
chci se připojit do existující komerční sítě WiFi, ale díky přemrštěným cenám bych si raději hardwarovou část vybavil sám. Moc se v tom neorientuju, takže mě kdyžtak omluvte, pokud bych plácal nesmysli. Stačilo by nakoupit sektorovou anténu s N-female konektorem, na ni napojit N-male konektor připojený k nízkoútlumovému kabelu (označ. RLA10, průměr 11 mm, délka cca 12 metrů), na konci ho opatřit rev. SMA konektorem a zapojit přímo do WiFi karty (Zcomax XI-626)? Nebo je to složitější?
Předem díky za jakoukoliv radu.
Díky za radu, někde se poptám. Jinak mám přímou viditelnost na acces point vzdálený asi 500 metrů, takže by nějaká sektorovka snad mohla stačit. Mám možnost právě sehnat 9 dB za cca 900,-.
Mimochodem, nevíte někdo o nějakém obchodě s WiFi v Brně?
Nejde o to, jestli to se sektorovkou pojede. Na tuhle vzdalenost urcite ano. Jde spis o to, ze sektorovkou zbytecne zarusis okoli. Sektorova antena je urcena pro pokryti vetsiho prostoru signalem AP.
Jinak bych si byt tebou nejdriv overil, jestli ti to u poskytovatele s vlastnim HW projde. Nekteri tomu nejsou priznive nakloneni...