No, fakt je, že my jsme podobný "spor" s komerčním Wi-Fi providerem Saturn-Toya v Břevnově (o vstup o CZFree se také mírně zajímají - adresy například mají z našeho rozsahu) vyřešili po vzájemném zarušení (nebo spíš podezření ze zarušení) asi desetiminutovým jednáním. Oni mají vertikální polarizaci, my horizontální, domluvili jsme si že se 13. kanál nebude dávat na všesměrovky v žádné polarizaci a že jim kolem jejich všesměrovky necháme dva kanály volné tam kde by se to mohlo potenciálně rušit - a funguje to.
Občas některému "členu CZFree" dojdou nervy, otočí anténu naštorc a stane se "zákazníkem" Saturn Toya - no někdy to ani nemusí být nervy, ale přetočí se třeba někdo, komu nově postavili do cesty dům nebo tak. Je tu možnost volby - což obě sítě nutí se zatraceně snažit...
Zkrátka všesměrovky se používají jen tam, kde na sebe nevidí, jinak se používají sektorovky, třeba i 60 nebo 30 stupňů. A přitom tady v Břevnově když některé spoje naladím na kanál, na kterém třeba ani není scanováním nikde v okolí "viditelné" žádné AP, tak prostě NEJEDOU a dost - ve vzduchu totiž nejsou jen AP, ale i jejich klienti...
Vysvetlete mi prosim nekdo proc v Radotine vznikl Simnet pod zastitou CZFree-Dea z jineho duvodu nez vydelat penize, kdyz uz tam dlouho funguje CZfree komunita, ktera kazdeho pripoji jen za cenu nakladu. Jinak ja osobne chapu CZFree jako sdruzeni lidi, kteri se spojuji do site, hromadne si kupuji konektivitu do netu a spravedlive se deli o vsechny naklady, na Zbraslavi to takto funguje uz pomerne dlouho a bezproblemu..
a jakakoliv jina wifi sit v nasi lokalite, by nam jen ztezovala zivot(ruseni), pokud by nechtela max. spolupracovat tj stat se soucasti nasi site.
Kecy kecy kecy, nic vic. Jestli mate jedno AP, vite uplne kulovy o cem to je.
Jediny co se tu ted resi je neustale napadani systemu, ktery u nas funguje.
Nebudu se opakovat, co je nase sit zac, pokud to nekoho opravdu zajima, at si to najde v predeslych prispevcich. Ale bud to nechapete, nebo zamerne ignorujete.
Ale jak rikam, 100 lidi je vic nez zajimavych a dalsi se neustale hlasi...
Takze se v centru starejte o sva rozdrobena AP a my si zase nechame svoji sit.
Hlavne me dostali nazory, co mi prisly mailem, ze mi v czfree se svym pristupem nemame o delat... Hezky, asi nekomu vadi, ze lidem ukazujem, ze to jde i jinak.