kabelnet
senior member zastupce cloudu 10.41
|
Možná neřeknu názor na vše co jsem zde přečetl ale, |
Příspěvek č. 153 |
Působí to na mne několika dojmy vše vyjadřuje určitý směr co se děje ale, hlavně i dít bude. Tuto debatu totiž není nezajímavé převést do terénu na ulici. Lidé kolem CZFree kteří přešli i na Komerční poskytování jsou pro mne v pohodě pokud používají linky které mají smysl a sdílí je rozumný počet lidí. A také když částí toho výdělku přispějí do společného díla. Přestávají být pro mne v pohodě v momentu kdy je kdokoliv ty linky směruje kam koho napadne, polarizace, výkon jim nic neříká. Přitom se jedná o základní pravidla provozu. Je to sice Free ale, už dnes pozoruji problém toho že, sousední node Vás nepustí ani dát bokem k jejich AP Váš tranzitní routr. Ten by zásoboval daleko více lidí (to je k diskuzi zde právě záleží na té domluvě) potažmo i ten kde by jste chtěli tranzit provést nebo by zajistil konektivitu jinudy pro případ výpadku.
Mám pocit že, hodně lidí chce být v CZF ale, hranice končí na okraji jejich čtvrti do které nikdo nesmí a tak se vybuduje několikakilometrový link který přeskočí ty kteří mají také ty své hranice.
Takže se stane že, sousedé Vám nedovolí tranzit a jsou i proti sobě protože tranzitní konektivita může být někdy i větší nebo stejná než kterou mají a nebo jí závidí? Kdy spojováním může vzniknout záloha rychlejší přístup atd. Jsou zde ale, i delší trasy slušných nevím jak nazvat všechny ty kteří jsou těmi hloupími jak zde někdo psal protože to něchtějí těžce zpeněžit ale, i rozumně to zpeněží k pokrytí nákladů prostě lidí z CZF které třeba právě jiní nepustili přes node nebo to prostě jinak nejde kvůli teréní členitosti Prahy údolí apod. nebo vzdáleností mezi sídlišti a obcemi Prahy. Také některé lokality nutí k zamyšlení jak se to do toho éteru vlastně nacpe je tam asi hodně Breeznetů. A k tomuto právě směřuje můj názor který mne napadl při čtení této debaty i když jsme Free někdo by mohl poopravit ústavu definovat jaká konektivita je opravdu Free když např simnet, djdodo prodávají už i 32 kilo konektivity přičemž jinde djdodo na svých stránkách CZnet píše že je poskytuje zdarma. To mám pocit je na zabití jak někdo někde psal. Dále udělat trochu řád v trasách začíná to být chaos to pásmo na kterém všichni jedem není bezedné je sakra úzký. Víc si ho vážit nebude spousta lidí přemýšlet o vyšších kmitočtech. Mít trochu pořádek tak se nemusí přemýšlet o tom že, Čimice <> Břevnov by se na leasing dělal na 10GHz. Dopadne to jako kdysi s volným pásmem na 27 MHz všichni to budou tavit víc a víc ČTÚ pak možná začne nadělovat pokuty a půjde po všem okolo toho neříkám že, to zanikne ale, hodně lidí to otráví a odejdou kam je akademická otázka - někam. Všichni si tak dlouho budou hrabat na svém písečku až GL neprodlouží. Nebo to omezí či jinak zpříjemní (třeba zákaz externích antén?) nerad bych se toho dočkal takže s novým rokem trochu tolerance k okolním nodům a AP zamyslet se nad tím jaké výhody mne přinese tahat link jedním hopem přes celou Prahu. Chápu spusta lidí v tom má nemalé peníze ale, šli jsme do toho každý s něčím. Ale asi všichni s vizí levného netu. Omlouvám se jestli můj příspěvek skákal chvíli tam a pak onam i za chyby pravopisné. Každopádně CZF přeji úspěšný další rok a mnoho dalších. Hlavně dostatek tolerance všech kteří se tohoto účastní.
Nejsem zaměstnanec ČTÚ jde mne jen o nějakou trochu kulturu v provozu.
Karel
P.S. Omlouvám se všem hlavně z Proseka může to vypadat že, si nevidím do pusy ale, Kasik je fakt šejdrem a já jinou anténu než tu 24dB na který by to chodilo nemám ten quad od Símy mne tam prostě nedostřelí. Snad mne omlouvá že, to zmizí v momentu kdy tu bude zadrátováno.
Naposledy upravil kabelnet 30.12.2003 v 02:38
|