Proc se pojit z Loun na Chomutov? To je to lepsi uz rovnou pres Slany a Kladno na Prahu ne? ))
Sezen nekoho po trase v tech vesnicich (kazda vesnice tak 7 lidi .... ) ))
No ja jsem az do Vanoc mimo CR:( Takze je to na klucich co jsou v Krocehlavech
Mozna by potrebovali nejaky impuls, pomoc...
Prvni faze je vybudovani free_netu na Kladne, primy spoj na Ruzyn nebo Zlicin asi nebude mozny (100 EIRP), takze pokud v dobe, kdy bude funkcni node v Krocehlavech bude funkcni node i nekde na okraji Prahy, tak muzem zkusit vybudovat node v Jenci nebo Hostivich - to by myslim slo - min. pokus by to stalo
A z Kladna (tam bude snad nodu vice - Krocehlavy, Sitna, Rozdelov) do Slanyho by to mohlo jit primo. Ovsem ze Slanyho do Loun - to nevim - to je spis asi tvoje parketa)
Nebo se pletu?
Pa Krakonos
Vážení. Pokud by se povedlo vysílač v Lounech pak by možná byla šance dostat do do Rakovníka,sice oklikou,ale přeci, Z vesnice Příčina jsou vidět Louny.. Ale málo ale šance tu je. Snažte se at se mohu pak snažit i já v okolí Rakovníka.Zatím zdar Jirka
Máš sice pravdu Kladno je blíž,ale rovněž za hodně kopci a navíc tam nic prý zatím není jen plány.
No bylo mi sděleno že mi vede sít TGS 8 km od Rakovníka směr louny (Krupá) přímo vidět z Rakovníka.
jen ta odbočka by vyšla dost draho. zjistím to
Kladno- Rakovník... mininalne 5 Ap lepe az 7 !!!
Jezdím to služebně už jsem tipoval body
Ale Kladno zatím nic..
Tak zdar
osobne se mi zda lepsi pronajmout digitalni okruh nez stavet armadu nodu jeden za druhym, preci jen to vyjde o dost levnejc a je to o dost spolehlivejsi...
...i kdyz mit treba 10wificek na 100km musi bejt hezka sranda :-)))))
Tak jak psal Krakonoš na kostely bez povolení se nesmí stavět jakákoliv anténa.. snad vyjímky jsou ale moc málo. Měl jsem o tom už diskusi s pamatkáři.. kategoricky ne.. že stačí co tam vystavěli mobilní operátoři víc že už nedovolí.
Pak 10AP... to není to pravé spolehlivost není zaručeno rovněž je napadnutelný server velice snadno a zvláště v seriové kombinaci.No ale lepší toto nežli nic..
Jistě souhlasím že je třeba udělat si kalkulaci,ale s každým kým se bavím tak mluví i jiných cenách a dost rozdíly.. Nevím kde najít tu střední cestu.. to jen na okraj..
Spolupracuji ještě se spolužákem co bydlí daleko od nas,ale zamery ma podobne a potíže také..
Tak at se to podaří.
2 Droopi> 100km? Muj odhad je Kladno-Louny vzduchem 30 km - ale souhlasim, ze WiFi neni to idealni reseni, ikdyz nekdo tady ve foru psal, ze se mu podarilo (ovsem s prekrocenim 100 EIRP (s cimz nesouhlasim) 54 km) Ovsem nemame jen WiFi, ale i opticky pojitka RONJA 10Mbps a v budoucnu snad i 100 Mpbs
dotaz: kolik presne stoji pronajem digitalni okruh? - mas nejaky konkretni nabidky? - docela by mne to zajimalo - diky
2 lyra> kosteli jsem uvadel jako priklad Ikydz o tom povoleni pamatkaru jsem nevedel - to je fakt. Proste vybrat cestu nejmensiho odporu - nejmin povoleni ... a co nejvyssi budovu - silo, pozarni zbronjnice ... co ja vim
2 vapa> ano spotreba el. je cca 250 na PC, ovsem pokud si ten node postavi ta vesnice, tak to budou jejich naklady a Tobe jen pakety preposlou z Prahy - Kladno - Loun (preci jako kladenak nebudu pocitat naklady na zrizeni a provoz nodes na Ujezdu, Hradcansky, Dedine, Hostivich, Jenci, Hrebci, Kladno-Krocehlavy nez se paket z Prahy dostane ke mne )
Toz zatim cus a hodne zdaru! Krakonos
Rakovník.. už se to začíná rozhejbávat nevěřil bych tomu dřív... Chce to kontaktovat lidi co dělají do PC a třeba sítových her a zájemci jsou zaručeny.
No ale jen zájemci nestačí to ví každý.
To jen k Lounům.