bohuzel, ale odjizdim na 3 mesice pryc, muzu az koncem ledna, snazim se o pripojeni na pocernicke 517 z 13 patra, po domluve taky prispeju, zatim dik, bee
Zdravim,
chci se pripojit, muj bod je "fyzyk pocernicka",
vidim daleko na jih v rozsahu 180stupnu.
Ted jsem bez Internetu, mohl by se se mnou sejit nekdo
kdo ma prehled o AP a vymyslet nejlepsi variantu?
Piste mi prosim na amiga@cmail.cz to mi prijde aspon na mobil 776770009.
Jenom pro poradek. Rad bych se pripojil k budaiovu planovanemu access pointu.
Muj planovany uzel se v node monitoru jmenuje grizzly_guy. Jsou tam i fotky s mym vyhledem.
V 29.2. nedeli se sejdeme se zubbikem a proberem technicky moznosti.
takze mi druzstvo konecne dalo to povoleni a mam i klice od strechy. Ovsem aby to nebylo tak jednoduche, ze, chteji jeste nejakou "jednoduchou dokumentaci" kudy se budou tahat jake kabely..
Takze potrebuju nejakeho elektrikare, kterej by se na to prisel podivat, vymyslel co a jak a za kolik.. a pak to udelal a dodal i fakturu (uctenku). Jde o vyvedeni kabelu z krabicky, instalace jistice, elektromeru a zasuvky pro napajeni serveru.
Dale pak budeme potrebovat provrtat diry do panelu kvuli kabelu k antene a lan kabelu ktery potahneme pod strechou...
Zbyva dokoupit HW, nainstalovat antenu a server a natahnout kabel ke mne do bytu.
Taky se musime dohodnout na zpusobu financovani. Nejspis to bude tak, ze porizovaci naklady na AP vydelime poctem zajemcu o pripojeni. Pripadni dalsi zajemci pak budou platit stejny vstupni prispevek do "fondu" ze ktereho se bude platit elektrika pro server (pripadne dalsi investicni a provozni vydaje).
Co se tyka placeni konektivity do inetu, to urcuje Fyzik.. V soucasnosti je to 400/mesic.
Bylo by dobre, kdyby jste se prihlasili k odberu tohodle fora (to plati pro ty, ce se chteji pripojit k node Karanska)
No, zatim eviduju asi tak 15 zajemcu, asi ne vsichni do toho nakonec pujdou.
Myslim ze 10-15 je jeste rozumny pocet, pokud nebudou vsichni sosat z DC.
Videl bych to tak, ze to na zacatku rozbehneme bez traffic shapingu.
Pokud budou problemy (nekdo bude porad stahovat filmy a nebude brat ohled na ostatni), prikrocime k omezeni maximalni rychlosti, na kolik, to se dohodneme.
Dalsi fazi pak bude zavedeni shapingu, tak aby
-realtimove protokoly meli nejvyssi prioritu (online hry, ssh, telnet, telefonovani, ..)
-pak web a ftp
-a az nakonec P2P.
vsechno uz je koupeny, diry pro kabely jsou vyvrtany, kabely natazeny, konfiguruje a testuje se server (zatim u zubbika)
naklady byly zatim cca 12000.
az to bude otestovany, tak server vcetne anten nainstalujeme na strechu
zla sprava:
v sobotu odletam na dovolenou (12 dnu) a nejspis se to do te doby nerozbehne
no, alespon az se vratim tak bude mit zubbik poradne rozchozene to ap, a dame to hned na strechu