2oto, Jakub.Benisek: To jsme jenom premysleli zda se nespojit do jedineho projektu. Rozhodli jste ze ne, akceptujem. Pokud se budete chtit nejak propojit, nebranime se. Verim ze budete mit dobrou sit, ale pamatujte: okolni deni pak proste neovlivnite nebo dost tezko (tedy pokud stojite o to pachat neco rozsahlejsiho).
Te viditelnosti je skoda.
Pozn: projekt HELL buduje málohopovou linku ktera ma zacinat na vinohradech (strasnicich) a koncit az na barandove.
Tak tohle jsem dneska ráno dneska viděl, když jsem se probudil:
V Praze dne 13.11.2003
Vážený pane,
po prošetření a projednání Vaší žádosti o povolení instalace antény a přístupu na střechu jednalo představenstvo dne 11.11.2003. Tuto žádost zamítame.
Zdůvodnění:
Dle smlouvy s Eurotelem, který má naší střechu v pronájmu se zavazujeme, že na střechu nebudeme instalovat jakákoliv elektronická zařízení či antenní systémy.
Pokud bychom tak neučinili, bylo by to hrubé porušení smlouvy. Pro Vaši informaci - Eurotel nám za tuto střechu platí 150 000,- Kč ročně a povolení Vaší antény by pro všechny nájemníky znamenalo zvýšení o 200,- Kč měsíčně. Kromě toho je na střechu záruka 10 roků a podle záručního listu montáží jakéhokoliv zařízení na střechu záruka padá.
S pozdravem
Josef Erenberger
předseda představenstva
BYTOVÉ DRUŽSTVO HLEDÍKOVÁ
PS: komentáře necham na ostatních, mě nic v tuto chvíli nenapadá.
Me by zajmalo, co by ti rekli, kdyby sis chtel dat na strechu normalni antenu na televizi. To by asi drzeli .... a krok. V tomhle cejtej neco "nebezpecnyho" jako ze bys jim hackoval televizi :-) Mylsim si, ze kdyby si na ne doslap nekdo kdo se trosku vyzna v pravech tak povolej. Tvoje pravo je (dle zakona ve foru zminovaneho) ze ti musej umoznit pristup na strechu...atd. a dle listiny zakladnich prav a svobod ti nikdo nemzue v tvych pravech branit, coz prave eurotel a tvoje drustvo (a nejaky stavari) delaj...
mno, hele, je tu jedna moznost, uz to tu nekde ve foru nejakym padlo: druzstvo musi povolit umisteni anteny na strechu kazdymu z clenu druzstva. pokud jsi tedy clen druzstva, meli by to dovolit.
pak dalsi vec, pokud jsi v druzstvu, mel bys vyjadrit souhlas s tim eurotelem. jestli te neinformovali a tys nemohl vznest protest, muzes to nekam hnat.
a pak dalsi vec, jestli bydlis v panelaku, tak mozna by stalo za to namontovat stozar na zed baraku, pokud treba bydlis v poslednim patre, tak vedle sveho okna... a pak se jich nemusis snad ani ptat. samozrejme vysokou tyc at je to nad strechou. ale musis byt zase drustevnik...
ojean: ano, ale pouze antény pro veřejné vysílání, tedy TV+R. O privátních datových sítích není bohužel v zákoně ani slovo.
ojean: "pokud jsi v druzstvu, mel bys vyjadrit souhlas s tim eurotelem" - rozhoduje představenstvo, příp. hlasování na valné hromadě - nejvyšším orgánu družstva. Být přehlasován stádem dinosaurů-polomozků není zas tak velký problém. (Viz představení, konané v ČR každé čtyři roky, i častěji.)
CZ_Vilda: "Tvoje pravo je (dle zakona ve foru zminovaneho) ze ti musej umoznit pristup na strechu..." to jsem tam nikde nenašel :(
dwo: stálo by za to vidět smlouvu s ET. Erenberger nemusí kecat; výhradní přístup pro ET tam klidně může mít, ale pak je buď trubka nebo za to dostal nasypáno
Mrzí mě, že nemám jedinou pozitivní zprávu - snad jen "Kde není žalobce, není soudce" (zkušenost). Natáhnout dráty a ne*** se s tím. Bohužel to není zcela košer a v duchu a zájmu CZF.
Prohlédnout zákony (o telekomunikacích, tam jsou v podstatě definice) a o družstvech (práva a povinnosti vůči členům) (mám to v práci, čísla neznám zpaměti, ale na PM dodám i znění) zabere půl večera, je to psáno korektně, ale bez ohledu na CZF :(