- precitat si niekolkokrat co vlastne predavaju v danej aukcii - niekedy je to uvedene malymi pismenami v texte,
aby si nahodou nekupil za 1000 Kc DRIVER ku karte na obrazku...
- zistit aky sposob platby akceptuju
- zistit, do ktorych krajin tovar posielaju (niekedy len Nemecko napr.)
- precitat si hodnotenie predajcu, ked ma 5000 kladnych hodnoteni za niekolko rokov a 3 negativne tak pravdepodobne sa mu da verit...
A taky bacha na clo a dan, protoze vetsina prodavajicich jsou firmy, a tam musis zaplatit dan + clo pokud celkova cena vcetne postovnyho je vetsi nez 1500Kc. Takze doporucuju si vsechno nalezite zaridit, jako treba aby k zasilce byla faktura, protoze jinak te na celnici sezerou a budes se s tim patlat pekne dlouho. A taky si to spocitat aby te to pak nevyslo s postovnym clem a dani draz, nez u nas, coz uz se mi nejednou stalo.
Nakupuji na Ebay již asi třetí rok. Spravně je uvedeno že i když není napsano inzerentem že "shipping worldwide" - just ask the seller to his or her will to ship abroad...... most people would eventually quote some shipping / handling price. Někdy dobrá, někdy nah..... V zásadě věrím lidem jen s dobrým positive feedback. Jen jednou se mi stalo , že mi zboží nedošlo ale tehdy mi prodavajicí poslal zboží znovu.
Ale s PCMCII kartami pozor!!! sám jsem se nachytal. Koupil jsem ORINOCO kartu a nevěděl jsem že má jinou normu, čili jen 11 kanálů. ale to by nevadílo, došla mi ojetá karta....... to jsem věděl ale došla mi poškozená..... proto llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll proto objednavat jen nove zboží. ALe zaleží na vas. Platím většinou přes bidpay.com někdy přes moneybookers.com. Pro českou repulbiku bohužel nejde mít PAYPAL. aspon já jsem jej neutvořil
Většina amíků dává ale přehnané poštovné , tak jak mi jich několik samo potvrdilo - je to jejich politika- cenu zboží sníží na nízko ale shipping dají vysoký
Tak schutí dotoho!!!!!!!!