cau vsem,ta proxy ted ma 128kbit pro vsechny,ale planuju to poupravit podle konkretnich pozadavku vsech co by meli zajem se trvale pripojit timto zpusobem.
Pokud se tedy nekdo z Proseka a i od jinud rozhodne mit net ode me,tak mu nastavim napr.64kbit atd...
Je to zatim provizorni reseni...
Ahoj, ja bohuzel nemuzu :(, 24. vecer uz neco mam.
Kdo chce, muze hlasovat za me, jsem povolna ke vsemu, a bude bezva, pokud se pak nekam napisou zavery sjezdu
ad sraz: vejít by jsme se měli a s ochotou obsluhy snad problém nebude protože pizzaboy je taky připojenej do czfree
ad ronja: mám k dispozici chodící elektroniku pro ronju na TP i s plošnými spoji. Zbývá jen udělat k tomu dokumentaci na webu a postavit víc kusů aby se potvrdilo že to je reprodukovatelný. Není to moje zásluha ale dělá na tom jeden kolega z práce a druhý to financuje. Já jim s tím jen pomáhám. Dá se říct že při oživování jsme to schéma prošli sem a tam takže jediný problém teď bude (snad) jen mechanická část. Probereme to na srazu.
ad routování: včera zase spadla zebra v thundernetu. Na moje rady jak tomu zabránit do budoucna mi bylo řečeno že jsem moc chytrej. A tak se asi můžeme těšit že se to kdykoliv může opakovat. Proč to přesně spadlo zjistit nemůžu ale podle toho že to spadlo v asi 11:30 a zrovna těsně před tím v 11:13 se na kobylky nalogoval frodo, tak si myslím že tentokrát to zebra/quagga s frodem vydržela jen 17 minut a pak se odporoučela.
Na routeru jtop jsem nastavil ospf tak, aby šířilo default routu s costem 6000 a dal jsem tam statickou default routu na jarov což trochu pomůže odstranit následky podobných situací a pojedeme přes jarov.
ta proxy jede zatim v testu,myslim,ze by nebyl problem to poladit tak,aby se dala pridelit konkretni konektivita,ale potreboval bych pomoct,protoze tomu moc nerozumim.Pokud tedy se Squidem,nebo jak se to jmenuje muze nekdo poradit,at mi posle PM a hned je na svete spolehliva alternativni cesta do inetu...
zdar djdodo kobylisy
Ahoj,musim rict,ze sraz byl skvely a douvam,ze takove setkani se bude na Proseku dit kazdy mesic jako tomu je treba v Kobylisych.Nevim kdo mel na srazu fotak,tak take doufam,ze sem nekdo hodi fotky.
djdodo kobylisy