V davno minulych prispevcich je neco o tom, ze by se nekdo rad pokusil zrealizovat internet vzduchem v Jasenne.
Taky ho tam uz nutne potrebujeme a myslim, ze tatik by do toho klidne i neco vlozil, pokud by to vyuzivalo vic lidi a byl by tam nekdo schopny to spravovat(ja pracuji v Praze).
Jelikoz bydlime pod sjezdovkou, premyslel jsem o vyuziti vysilace, co je nahore na sjezdovce, ale nevim kam zamirit ani nic podobneho... Mozna starsi levnou mikrovlnu na Vizovice a odtud pak Wi-Fi dolu na baraky, ale zatim vlastne vubec nevim......
Vite nekdo jetli se to tam uz nejak pohlo kupredu?
Zdravím Zlíňáky!
Právě jsem se připojil WiFi na Avex Zlín. Rychlost je super ale co mě trápí je veliký packet loss - až 25% i víc. Jsem asi 600-700 m od jejich ústředí s přímou viditelností (anténa Yagi 15dB) z JS. Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti? Je to normální abych měl tak velkou ztrátu packetů na takovou vzdálenost? Jsem WiFi začátečník
jestli ti rekli ze na polarizaci nezalezi, tak to jsou lamy, pokud mas anteny v horizontalni polarizaci a oni vertikalni tak mas smulu, protoze odstup mezi temito polarizacemi je kolem 22 dB. na smerovani anten taky zalezi, pokud jsou spatne nasmerovane ovlivni to kvalitu linky. dalsi vec je ta jak pises, ze po 22hodine se ti packetloss zlepsi, to znamena ze je tam hodne technologii, ktere zpusobuji snizeni kvality signalu.
tak jsem zkousel ten NETOPEN (tarif za 200Kc/mesicne). testoval jsem na kutech ve zline. Bohuzel to jiz bylo vecer po 21.hodine takze nevim jak to slape pres den,nicmene rychlost prenosu ZIP souboru z ftp volny.cz byla stabilne cca30kB/s (256kbps).
Na to ze to je bezlimitni pripojeni se mi tohle zda jako vyrazne nejlepsi pomer cena/vykon z toho co se da ve Zline sehnat.