Ahoj, Chtěl bych se zeptat jestli můžou antény od mobilních operátorů ovlivňovat wi-fi signál. Bydlým v 5.patře(posledním) domu a na střeše mám anténu od mobilního operátora. Když mi kámoš měřil signál před tím než dal operátor na střechu anténu, tak jsem měl 30% signál. Těď chytám 22% ale jenm na 1-2 sekundy pak vypadne a chytnuho až za 2-3 minuty opět na 1-2 sekundy. Může to být těma anténama mobilního operátora(T-Mobile).
Dík
Na 99 procent ne, leda ze by stozar nebo antena operatora stinila tvoji antene. Mobilisti pouzivaji 900 a 1800Mhz, coz he dostatecne dalekood 2,4Ghz a ik dyz vykon mobilisty je kolem 10W, ruseni nepripada v uvahu. To co popisujes vypada na ruseni od jineho WiFi spoje, zkus zmenit kanal nebo polarizaci.
Vzdálenost je 350 metrů. Mám přímou viditelnost. Kabel je dlouhý 5 metrů (H155). Antény jsem zkoušel: Yagi 16dB (od djodo), Panelová(sektorová) 14dB (od i4) a anténa od karty v notebooku(odhad tak 1-2 dB). Se všema anténama to bylo stejný (myslím to vypadávání). S tou od notebooku byl signál o 5% nižší. Já si myslím, že daleko nejsem a kabel je taky celkem krátký. Fakt nevím co s tím.
no je fakt za s orinocem na 350m jedu jenom na interni antenku. Co je za antenu na protejsi strane ?
jake je tam ruseni ? Jak je to s obsazenim kanalu ? Neni tam nejaky jiny ISP ci tak neco ? na 350m musi byt signal mnohem lepsi. Zkontroloval bych kabel, pokud to bylo se vsema antenama stejny, nevidel bych chybu v antene nebo antenach mobilniho operatora, ale v kabelu, vlastni Wifi karte nebo konfiguraci.
na tu vzdalenost je signal slaby i pred tim nez tam prisel mobilni operator.
Ono je to celé divné. Tady to měření jsme dělali s notebookem. Na mým stolním PC to nechytá vůbec nic (zkoušel jsem dvě karty - svoji s čipem Realtek 8180L a Z-COM 626). Ten kabel je v pořádku jelikož ho ten člověk používá všude na měření. Protější anténa je sektorová úhel 60° zisk 14 dB. Mimochodem ta karta v notebooku je taky orinoco. Kromě CZfree je tam jeste slabý signál casablanci(12%) a ještě dvě nějaké sítě(5-10%). Pokud by měl někdo čas a chu?, tak se na to může přijít kouknout (Bydlím v Hlobětíně - 100 m od stanice metra B). Dík
to je fakt divne, ale muze tam byt i sit ktera ma skryte ESSID, pak neni videt. Fakt bych zkusil zmenit kanal nebo polarizaci. S orinocem by to melo jit i bez anteny, a signal by mel byt zhrube tech 20-30% Skoda ze nejsem z Prahy, prisel bych se na to kouknout
Jo, tak ta casablanca je drsna, to by me zajimalo cim to tam vlastne ze stimu smazi ze se to chyta az v hloubetine.
zkus vytvorit log z nestumblera. tam jsou videt i site se skrytym essid.
to ze na zcoma nic nechytnes je normalni, protoze ten signal je tak mizernej ze jsi vubec rad ze neco ulovis s orinocem, a zcomaxy maji oproti orinocu daleko horsi citlivost. je docela pravdepodobne, ze mas ve sve oblasti tzv prebreezovano, takze tam asi poradne nechytnes nikdy nic. jedinym moznym reenim ktere me napada, je vytvoren ptp spoje.
pouzij pro odstineni nezadoucich signalu "plechovku"
prijima jenom vstupnim otvorem a okoli si nevsima
a tudiz by se nemela zahlcovat 10W T-mobilem... pokud je nad ci za tebou a ne taky ve smeru prijmu WiFi...