Vzhledem k tomu, že moje wifi zařízení (USB adaptér) nemá konektor pro externí anténu, byl jsem nucen použít páječku. Průměr (RG-58) a především tuhost (drát) kabelu znemožnila připájek koax přímo na desku, takže je potřeba použít nějaký drát jako spojku. Já jsem použil stíněný drátek od sluchátek, který ovšem pro podoblé aplikace neí vhodný a kvůli vznikajícím odrazům apod. se mi podařilo za 3 dny čtyřikrát shodit AP ke kterému jsem se připojoval, k velké nelibosti jeho správce.
=>
Potřeboval bych nějaký tenký (prům.max 3mm) stíněný drát impedančně i frekvenčně vhodný pro UHF/Wi-Fi (stačí několik cm) + nějaký sw pro diagnostiku (pod Wokna XP - pro Linux nemam ovladace) + připadně radu, jak nejlépe připájet koax k wi-fi adaptéru
No to ze by jsi shodil AP kvuli odrazum na vedeni se me moc nezda ! Podle me je to krajne nepravdepodobne.
Ten NF kablik od sluchatek opravdu moc vhodny neni, nejlepsi by bylo pouzit kablik co se z neho delaji pigtaily, nevzpomenu si ted na oznaceni, ale nelo by se to dat najit na foru nabo nekde v katalogu firem prodavajici wifi (pro zacatek treba i4, maji to dost podrobne na webu ).
No to by me taky zajimalo, kde koupit tenkej koax s teflon. diel., takovej ten co pouzivaj treba vyrobci v APckach na propoj deska-konektor a tak.
Jestli se nepletu tak to RG-174 je ten cernej s nic moc opletenim,
taky ho puzivam ale mam z toho spatnej pocit, ten utum tam bude prece jenom pekne velkej.
Takze dotaz zni: Kde koupit koax prumeru 3mm s teflon. dielektrikem???
Mam znicenou redukci na Orinoco. Znicena je ta cast do karty, dratek i N konektor je naprosto v poradku. Pro Tvoje potreby primo idealni :-) pokud bys ho vyuzil rad prenecham.