Tak sem tam vrazil 2.61 hack s tou antenou. A wualaa funguje to.
Faktem je, ze site survey nejede. Teda resp. nejede hned poprve. Zadal jsem macadresu AP ke kteremu se asociuju a konecne sem se pripojil s fw vetsim nez 2.5.
Pote site survey zacalo zobrazovat tohle AP. Bohuzel, na jine nevidim, takze nevim, jestli by to dokazalo najit i neco jineho.
Vykon sem radeji nechal na starych hodnotach.
Take jsem se pokousel zjistovat vyzareny vykon (mod klient) a nic se nemenilo.
Pricital jsem to tomu ze mam AP v dome 10 metru daleko a ze ten signal je tak silnej ze ta zmena se neprojevi.
Testnu to na vetsi vzdalenosti a dam vedet.
Zkousim DWL900+ jako clienta naproti jinemu 900+ jako AP. FW je v obou v2.61. Na AP mam zapnuty DHCP. V clientovi (do radky Wireless client - Remote AP MAC) jsem vyplnil MAC adresu Eternet karty, kterou mam v laptopu. Mozna to nechapu spravne, ale myslel jsem, ze mi AP prideli IP adresu prostrednictvim klienta, ale to se ne a ne podarit. XP chvili zobrazuji IP 0.0.0.0. a potom vyplni nejakou nahradni adresu. Jak je to s IP adresou clienta? Ma se mu nastavit DHCP client? Diky za nejakou radu. Mirek
900+ se o IP samo nestara.
Vzdycky (pokud neni nastaveny na DHCP klient) musis vsechno nastavit rucne a spravne (jako u vsech jinejch zarizeni)
Pokud na nem nebezi DHCP server a nebezi ti v siti jinej DHCP server pak musis nastavovat i zarizeni za nim.
Rozhodne to musi byt adresy z rozsahu toho AP ke kteremu se pripojujes (vcetne stejnych masek).
Nevim ale jak se bude chovat to AP v modu klient - bude za nim totiz vice ARP adres (AP v modu AP a tvuj laptop).
Jestli ale muzes pingat obe krabicky pak by to melo byt OK.
Jinak 900+ kdyz je asociovany tak blika (postupne ty bliky zkracuje)
To by ti mohlo pomoci - jestli je asociovany (v logu je to samo taky videt).
Dal na AP poskytovatele (Freenet) musi byt OPEN policy nebo musi byt povoleny obe HW adresy (AP-client i laptop).
Jak s tim mezi AP nevim nemam moznost jak to zkusit.
Co treba zkusit mode repeater a pouzit jen jedno AP na strese?
Ja mam na signamaxu 2 anteny (2 konektory) a muzu jednu nasmerovat na AP a druhou do baraku (nezkouseno).
Mam signamax fw2.57r3
Nekdy mi taky nechodi SS.
Zda se ze se da scanovat jen v urcitych intervalech (ne rychle za sebou).
Obcas mi misto SS zustane take prazdne okno, ale
za chvilku tam skoci seznam AP.
Bye Yupee
10.12.2003 v 18:57
mpcz
Newbie
d-link DWL-900AP+ nebo jeho OEM verze a (jen) firmware 2.61 powerhack