GTS melo mit do konce listopadu nainstalovany jisty prvek, ktery by umoznil nas pripojit 2Mbit, ovsem jsou pomali a ten prvek jeste nenainstalovali. Pokud by ho tam meli instalovat kvuli nam, tak bychom museli zaplatit za 2Mbit klasickou cenu, ktera neni vubec prijemna. Mam prislib, ze do konce tydne by ho tam meli mit a tim padem my nase 2Mbit.
Uz je to ok, omylem byly zablokovany udp pakety i do natu.
Dostali jsme rozsah verejnych IP, ktere uz byly pouzite a chodi na to nejake scany a hromady UDP paketu, tak jsem to musel poblokovat.
Dnes byla na NK namontována sektorova antena. Ma horozontální polarizaci. Jeste vecer jsem se Shakeem pretacel antenu na AP Tony, abychom byli zase on-line. Signal -46db, paráda, o hodně lepší, než předtím.
Vsimli: Mereni prenosove rychlosti Vase prenosova rychlost je:1.56 Mbps coz znamena, ze muzete stahovat rychlosti az 199.89 KB/sec. z tohoto serveru.pekne moc pekne :-)
Někde se tu psalo, že vám chodí obrovské množství portscanů na přidělený rozsah, po včerejším zjištění že vám byl přidělen zlínkský rozsah, se není čemu divit, protože jsem tento rozsah používal já. na ipčko 193.179.202.2 byly připojovány vpnky z prahy do czf a pak ještě ze dvou měst. na adresní rozsah 193.179.202.9-15 by mělo chodit největší množství portscanů z toho důvodu, že jsem využíval tyto adresy pro testování a připojování zavirovaných počítačů.... díky původnímu rozdělení jsou asi nejsilnější útoky do nižší čtvrtiny ip adresy z toho důvodu že byly aktivní a běžely na nich dohledové systémy, routery a jednotlivé wifi nody ve zlíně. z toho důvodu vám doporučuji změnit adresaci a používat jako ipčko gw některé z vyšších ip adres, např. 193.179.202.254, které nebyly využity prakticky vůbec. Navíc na nižší adresy existují dodnes záznamy v DNS wifinet.org, takže ty jsem nařídil okamžitě vymazat, k čemuž by mělo dojít dnes.
To že vám byl přidělen tento adresní rozsah jsem zjistil pouze prakticky náhodou a díky bohu mé jméno již ve společnosti, která vám zajištuje konektivitu nefiguruje a tímto se také omlouvám za případné problémy které jste s tím případně měli. Nicméně jsem nesmírně nasrán, protože jsem se vám snažil dodat kvalitní řešení včetně čistého rozsahu ip adres. způsob jaým vám byl přidělen adresní rozsah odporuje všem zvyklostem přidělování adres takovéhoto rozsahu. pokud byly adresy někde použity, a následně jejich používání bylo ukončeno, měli být správně na dva roky zmraženy.
No nic tak katastrofalniho se nestalo. Ja jsem dal okamzite drop vseho co jde na ten rozsah a necham to nejaky tyden ulezet. Na gw je ciste ip pridelene z rozsahu gts. Alespon budou vsichni kdo si zazadaji o verejnou IP motivovani k okamzitemu rozjeti firewallu :-)