no je to pravda, ale ma to dva aspekty
1. pripojovat baraky ma vyznam az bude solidni pater ktera to unese (tzn. opticka)
2. spise bych videl v sireni po baraku vyhodu po rozvodech 220V. V jinem threadu se pise, ze to zvlada docela solidni rychlost. Asi to i nakonec vyzkousim, az budou nejaky penizky.
Vyhodu vidim hlavne v tom ze je to true plug and play
ba prave, to co jsem cetl o rozvodu bylo neco v tom smyslu ze to funguje v bytove jednotce.... tedy do pripojky do site, nevim jak by vyrobce jinak resil ze by se ruzne byty rusily v ramci baraku....
no ja myslim ze to ma smysl - kdyz se nejaky barak domluvi a zasituje se, tak mu urcite zbydou penizky na vybudovani nodu - jinak ty nody nevybudujeme. Vzdycky se musi najit $$$$ bud od osoby, co na to ma nebo skupiny, co na to ma. Kdyz te skupine v jednoma panelaku treba na jiznaku usetrime 20000 za prositovani domu, tak cast z usetrene castky mohou investovat do druhe anteny. A navic usetrime za pripadne zamoreni spektra kdyby se nahodou lokalne v tom panelaku chteli propojit pomoci 802.11b
Uz jenom kdyby se ty lidi dohodli a celej barak o 30 bytech si objednal jednu linku nijak nesouvisejici s freenetem, usetrili by.
To bezesporu. Jen jsem tim chtel vlastne rici, ze musime co nejdriv dotahnout do nejakeho rozumnehostavu ronju10mb. Za posledni tyden jsem potkal hafl lidi co si mysli ze kazdej bude mit doma pulmegabit neli vic, ale to ta wifi technologie proste zatim neunese ...
A samozrejme i ja jsem pro co nejrychlejsi vybudovani patere ... a rek bych ze se i docela snazim ))
jasne, to uz alp navrhoval a ja s tim vrele souhlasil - poouzit 10kovy switch s 100 kovym uplinkem do routeru, na routeru ekvalizer na omezeni pasma aby nekdo nezral ostatnim. Ale ja jsem chtel jeste vymyslet jak usetrit ty mraky kabelu do kazdyho bytu od switche. s tim HPNA by stacilo mit jednu dvojlinku cat3 od zdola baraku nahoru.