Stay d
Mafián zastupce cloudu 10.40
Team Member: MOD User is Mapper |
Poslední úder na hřebíček |
Příspěvek č. 25 |
Tak jsme se dočkali a máme nové vlákno.
Otázku, kterou tu načal nickac a já a pak se do toho vložil RYS, není k mé (ostatních) plné spokojenosti zodpovězena.
Když se podívate na metotiku regulace napsanou Deuem a čtete to celé do konce objevuje se tam uživatel jaha2x s názorem, že limit pro špičkovou spektrální hustotu je 17 dBm, což odpovídá výpočtu v mém prvním příspěvku a předpokládá (nickacem zmíněný) zdvih 5 MHz, tedy rozdělené 65 MHz děleno 13 kanálů = 5 MHz, jde to od 2409,5 do 2474,5 (je to možné?).
Z dBm = 10 x log10 ( 50 mW )
Z = 16,9897 dBm
řekněme tedy 17 dBm
takže toto je to co musíme splnit ?
anebo
jdeme dál a je tu RYS, říká kanál zabírá ve skutečnosti 22 MHz
Z = 10 * log10 ( 220 mW )
Z = 23,42 dBm
Tato hodnota je ale vyšší. Hmm zajímavé, mnoho uživatelů(včetně mě) tvrdí, že spek. hustota je ale více omezujícím pravidlem, než celkový vyzářený výkon e.i.r.p, tedy 100 mW jinak 20 dBm.
Tak jak tedy si spočítáme tu spektrální hustotu.
10 dBm na 1 MHz (k čemu je jeden MHz)
17 dBm na 5 MHz (zdvih, rozdíl 5 MHz mezi středními hodnotami sousedních kanálů)
23,4 na 22 MHz (kanál zabírá až 22 MHz, údajně 802.11b)
Tak která z těch hodnot ?
Jedno je jasné, obě pravidla musejí být splněna, teď jde o to, které z nich je pro nás to užším, zdali, spek. hustota jak je v povědomí do teď nebo přeci jenom celkový vyzářený výkon 20dBm<23,4dBm pro 22 MHz.
A teď babo raď. Možná jsem zmatky vyvolal sám, nicméně, máte po přečtení kompletního vlákna s metodikou zcela a úplně jasno i vy ?
|