Ahoj,
seč bych rád přišel, poreferoval o použití tunelu a praktických zkušenostech při jeho použití, není mi to přáno, neb jsem již v jiných končinách země české.
Své zkušenosti jsem sem již psal, tak jen přihodím to nové. Dokud nejel THN, tunel šlapal víceméně bez problémů (a ty, co se vyskytly, přikládám na vrub větší vzdálenosti ke GW). Jakmile se THN rozjel, citelně se zvýšila odezva, PL ode mně ke GW 10.32.1.200 se zvedl z cca 15% na 30%, spojení přes tunel pak díky tomu nebylo úplně stabilní. Úzké hrdlo bylo zejména od pasiho k dodovi a mezi dodovými uzly dodo-r12, dodo-r21.
Tunel padal v situaci, kdy PL byl na 80%. Čím to bylo způsobeno asi nejlépe vědí správci routerů.
Kdyby byla GW na Duu, odhaduju, že by tunel byl bez problémů. Možná by pomohlo vyčlenění v QOSech něco na VPN či posílení spojů. Těším se na Ronji.
(S)Mějte se všichni krásně a do nového roku jedno přání, aby sí? úspěšně rostla do kvality spojů i velikosti.
Take bych mohl nabidnout moji inet konektivitu,bohuzel asi jzatim jen pres proxy ,nebo tunel vpn, kdyby nahodou Thundernet nejel.
Protoze si myslim, ze dostupnost internetu v takovem projektu bude hrat dulezitou roli a navic by se mohlo stat,ze by skauti a jejich rodice pak byli zbytecne skepticti k WiFi a CZFree...
jo souhlasim a proxyna bude bohate stacit, stejne se tam bude akorat surfovat, myslim ze ale vytizenost linky bude dost nizka v prumeru tezko ocekavat ze se bude nekdo lizt na net castejc nez 2x tejdne v obdobi par hodin, mozna jednou za cas o vikendove akci taky trochu, tak se nemusis bat ze by to byla zatez...
Zuří vánoce (...říkal Síma, že u něj doma; tak jsem se kouknul u sebe a zuří u mě taky )
V 19h budu dnes už mimo a pryč. Proto zdravím všechny lidi, skauty a podobné tvory a přeji mnoho pozitivních vibrací (zejména v pásmu 2,412-2,472 GHz) v příštím roce.