kurna dyk pisu ze je venku -15 stupnu a strecha je navic hodne sikma a kluzka a nemam se ceho drzet.... vypada to ale ze to muze byt asi uz jenom kabelem... Navic jak jsem psal budu to chtit po providerovi nebot instalace a aktivace byla pekna palka ......
no to je fakt pěkný. Víš co, takovýho providera nakopej do pr...
1/ 24dB je sito, kterym se daji delat spoje na 10km ne na 150m
2/ Ten koax podle oznaceni neni zadnej koax pro mikrovlny ale beznej satelitni koaxial, navic 75ohmovej. To by sice az tak nevadilo, ztrata neprizpusobenim je kolem 0,4dB, ale na 10m ja davam bezvyhradne RLA-10 no to se nedivim ze tam maj 24dB sito, kreteni. Ona 1.mezifrekvence satu konci taky nekde na 2250MHz, takze ten kabel to do určité míry zvládne, ale od profíků bych čekal jinší přístup
fakt se nekdy nestacim divit co profici dokazou udelat, asi jsem amater. Prdim na RLA-10, satelitni koax stoji 7,5Kc, RLA 10 kolem 33Kc, aspon usetrim ))))))))))
Na 150m kdyz budu 24 hodiny posilat ping, tak se muze ztratit 10 paketu ne 20 procent ! A i pak budu hledat chybu.
ja tu info prelozim trochu do "diplomatictejsiho jazyka" (jednak jsem v zasade az moc slusnej a trpelivej clovek/blbec a jednak v miste zatim neni konkurence )) a predam to providerovi.Fakt ze mne to uz stalo dost nervu a telefonovani a behani a emailovani a meneni komponent (viz uvodni email) a jestli je chyba opravdu tak banalni tak to vsechno bylo nanic...
Ja si taky myslim ze ta velka sitovka je zbytecne draha.....
Co se tyka dylky kabelu tak provider nvrhvoval abych zkusil dat router primo na strechu/pod strechu, jenze tam nemam proud a vubec to neni jednoduchy a asi by to bylo i zbytecny a tomu routeru by to nedelalo moc dobre (je tam spina a prach a na strechu bych musel kupovat zas nejakou blbou krabici do ktery bych to nacpal) asi by to stejne nepomohlo...
preju veselyho jeziska
Xandy
P.S: alespon mam argument aby mi to pak pustili trochu rychlejc.... )
Kdyz by to bylo poradne udelany, tak bych nic nerekl, ale cpat 24dB sito na 150m, k tomu TV koax (a to doufam ze aspon neco z tech lepsich, ne ty smejdy za 5kc/m) tak nereknu ani popel. Ja mam od providera antenu na pripojeni na vzdalenost kolem 600m se ziskem asi 7dB, je to mala sektorovka, pouzita z urcitych duvodu pro pokryti mensi oblasti kolem me, jinak by byla smerovka. Routry, at uz PC nebo HW masinky davame vzdy na pudu nebo co nejbliz k antene, vzdy do plechove skrine za necele 2000, nebo do plastove SCAME krabicky (od 150-550 dle velikosti) aby byl kabel co nejkratsi. Nevim kolik jsi platil ty, ale zrizeni pripoje od nas se treba pohybuje kolem 4-7tisic, dle narocnosti prave tech montaznich praci (vcetne matrose - skrin na prijimac+router, vlastni prijimac vc.WiFi orinoco, antena, kabel RLA10 + vedeni UTP do 40m vc.listovani a privedeni elektriky)
PMkem ti poslu tel na me a odkaz na par fotek z nasi site, kdyz by jsi neco jeste potreboval tak se ozvi
ktery se vubec nepouzilo:
17VATC/PH C90131 09/02 UC
nevim jestli by bylo na to lepsi ?? Zbylo mi to po instalaci satelitu....
Xandy
P.S.: jestli chces poslu ti moji IP abys videl ze ta chybovost dost kolisa. Nekdy kdyz je dobra rychlost tak napinguju dokonce i dve obrazovky bez chyby !! )
tak jak jsi dopadl ?
no ja mel nedavno taky ztratovost paketu 20procent, ale to bylo na 20km spoji za husteho deste se snehem (spis snehu s destem), trvalo to asi 4 hodiny .